DappRadar, care este probabil unul dintre cele mai populare site-uri de urmărire a aplicațiilor descentralizate (dApps) din cadrul rețelei Ethereum (ETH), precum și din cadrul altor blockchain-uri importante, a descoperit desfășurarea unor activități ascunse în sumă de 3,8 miliarde de USD analizând activitățile cu token-uri din cadrul contractelor smart și adresele utilizatorilor.

Inițial, DappRadar stabilise doar numărul de utilizatori ai rețelei și calculase volumul Ethereum pentru a putea cuantifica activitatea dApp, însă în cadrul acestei operații și volumul token-urilor fusese luat în considerare. Această descoperire a revelat faptul că exista un exces anual de 5 miliarde USD în cadrul rețelei Ethereum, însemnând zilnic o valoare cuprinsă între 10 și 20 de milioane.

Anterior, exchange-urile cripto au fost găsite deținând un volum de 9,9 milioane USD săptămânal aceasta când a fost urmărit doar volumul Ethereum, dar atunci când au fost incluse și token-urile suma a depășit valoarea de 49,9 milioane USD. Exchange-urile au reprezentat de departe cea mai activă categorie dApp, cu jocuri de noroc ce le-a poziționat pe locul 2 cu un volum de 7,3 milioane USD pe săptămână.

Prin continuarea analizei acestui volum mărit descoperit în cadrul rețelei, a reieșit faptul că activele de colecție, cum sunt CryptoKitties, nu au practic nici un fel de volum, deținând o valoare mai mică de 3.000 USD pe săptămână. Jocurile au reprezentat 265.000 USD din totalul volumului săptămânal, iar piețele de desfacere doar 137.000 USD.

Mai există de asemenea și „cealaltă categorie” ce a crescut vertiginos de la 9 milioane USD la 42,5 milioane USD din totalul volumului săptămânal atunci când a fost inclusă activitatea cu token-uri. Această categoria a constat în primul rând în activități ale popularei platforme de împrumuturi MakerDAO, ce deținea doar ea valoarea de 30 de milioane UDS din volumul total. Compound și dY/dX, platforme ce oferă împrumuturi cripto, au realizat fiecare câte 10 milioane USD.

Per ansamblu, se pare că Ethereum dApps sunt mai active decât se credea anterior, aceasta în baza noilor date colectate, deși o mare parte din activitatea rețelei se concentrează în jurul exchange-urilor și platformelor de împrumuturi, precum și celor de jocuri de noroc, toate celelalte categorii de dApps înregistrând un nivel scăzut al activităților desfășurate.