Faucet-urile (platforme care oferă în mod gratuit produse/în traducere liberă ”robinet”) reprezintă cele mai bune metode prin care entuziaștii cripto pot obține moneda fără a o cumpăra. Utilizatorii se pot folosi de disponibilitatea acestor platforme pentru a obține diverse criptomonede în mod gratuit, nu doar DOGE, în schimbul efectuării unor sarcini simple sau a revendicării unei plăți cu termen scurt de valabilitate.

Faucet-urile, inclusiv cele care oferă DOGE, au fost un mod popular de-a lungul timpului prin care membrii comunității cripto obțineau token-uri gratis, fără a fi nevoiți să le achiziționeze prin exchange-uri. Chiar dacă încasările sunt mici, efortul investit este de asemenea minimal și necomplicat.

Free-Dogecoin

Free-Dogecoin este o platformă-faucet cripto care plătește în DOGE, la intervale de 65 de minute. Utilizatorii rezolvă puzzle-uri CAPTCHA pentru a câștiga banii, și pot lua parte și la jocuri în cadrul platformei. Retragerea minimă este de 45 DOGE, cu o taxă de 2 doge (sub 1 cent). Plățile sunt făcute direct către portofelul Dogecoin, deci nu necesită intermediari.

DogeDaily

DogeDaily este alt robinet Dogecoin, ce funcționează în baza unui temporizator setat la un interval de 3 ore. Însă, utilizatorii pot câștiga 0.500 DOGE per revendicare.Plățile sunt făcute către un microportofel faucethub, permițând utilizatorilor să își centralizeze token-urile DOGE câștigate din multiple robinete într-un singur cont central.

Allcoins

Allcoins oferă o colecție de platforme-faucet cu active cripto din care utilizatorii își pot face selecția, incluzând și un robinet Dogecoin. Temporizatorul robinetului e mult mai scurt ca al celorlaltor opțiuni de pe această listă, cerând utilizatorilor să aștepte doar 4 minute între revendicări. Platforma are, de asemenea, o recompensă de 25% pentru recomandări, și oferă și jocuri, pe lângă CAPTCHA. Utilizatorii mai întreprinzători s-ar putea folosi de programul lor de cloud-mining, care plătește în token-uri în schimbul împrumutării de putere de procesare prin browser-ul web.

Cointiply

Cointiply are o perioadă de așteptare de 12 ore între revendicări. Însă, asemănător cu Allcoins, utilizatorii pot participa în programul lor de web-mining în timpul intervalului dintre revendicări. Lucru ce permite acumularea pasivă de DOGE. Deși sacrifică putere de procesare, și deci performanță, oferă o soluție simplă de colectare a Dogecoin pentru utilizatorii ce sunt dispuși să îl lase să ruleze în fundal.

Alegerea unei platforme-faucet

Aceste tipuri de platforme nu sunt un substitut pentru investiția propriu-zisă în active cripto, datorită încasărilor minore. În schimb, oferă o metodă simplă și rapidă de a începe acumularea de token-uri. Utilizatorii ar trebui să fie atenți la cotele minime de retragere dintr-un robinet, pe lângă taxele percepute. Efortul de a rezolva CAPTCHA-uri sau de a accesa câștigurile trebuie luate în considere în contextul sumelor efective.