Joi, 25 aprilie, Binance anunțat că aplicația sa mobilă pentru Android permite acum utilizatorilor achiziționarea cu Mastercard și Visa a celor mai populare criptomonede listate pe Binance.com.

Potrivit celor de la Binance, suportul pentru achiziționarea criptomonedelor cu carduri de credit/debit, ce este posibilă mulțumită parteneriatului cu startup-ul fintech Simplex ce a fost dezvăluit pe 31 ianuarie, este acum disponibil pentru versiunea 1.5.8.0 sau mai mare a aplicației pentru Android ”Binance – Cryptocurrency Exchange”.

Încă din data de 31 ianuarie, a fost posibilă achiziționarea de pe site-ul Binance.com a criptomonedelor precum Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCHABC), Ether (ETH), Litecoin (LTC) și XRP folosind cardurile de debit/credit (Mastercard și Visa). Mai târziu, pe 12 martie, a devenit posibilă aceeași operațiune și pe Trust Wallet (aplicația-portofel oficială a platformei Binance). Acum, aplicația Binance pentru Android se alătură celorlalte oferind aceleași opțiuni.

Iată ce trebuie să faci pentru achiziționarea criptomonedelor prin carduri de debit/credit folosind aplicația Binance pentru Android:

  • Apasă pe butonul ”Credit Card” – ultimul buton din bara de instrumente aflat pe pagina ”Home”.
  • Acum poți selecta din lista dropdown criptomoneda pe care vrei să o achiziționezi (BTC, XRP, ETH, LTC, BCHABC), apoi specifică cantitatea și alege cu ce monedă (USD sau EURO) vrei să plătești.
  • Va fi afișată suma totală (incluzând comisionul) pe care trebuie să o plătești dacă dorești să continui procesul.
  • După apăsarea butonului ”Buy Now” va fi afișată confirmarea (”Confirm Your Order”)
  • Dacă apeși pe butonul de confirmare ”Accept, go to payment” vei fi direcționat către pagina Simplex.com (vei rămâne conectat în cadrul aplicației), unde ți se va cere introducerea datelor personale (email, număr de telefon, data nașterii) și detaliile cardului tău bancar.

Iată câteva lucruri despre care ar trebui să fii conștient:

  • ”Suma cripto afișată este bazată pe rata actuală și nu este finală. Dacă rata se schimbă cu mai mult de +/-2.5% ți se va cere reconfirmarea tranzacției printr-un email, din partea platformei Simplex.”
  • Comisionul este ”3.5% pe tranzacție sau 10 USD, oricare dintre acestea care este mai mare.”