Alchemy, o companie blockchain cu sediul în San Francisco, a anunțat lansarea aplicației sale accesibilă prin interfețe programabile (API) imediat după colectarea sumei de 15 milioane USD în cadrul rundei seria A de strângere de capital.

Conform unui comunicat de presă publicat în data de 17 decembrie, platforma lansată de către Alchemy permite dezvoltatorilor să construiască aplicații blockchain.

Runda de finanțare încheiată cu obținerea sumei de 15 milioane USD a fost conform știrilor condusă de către Pantera Capital, participând de asemenea: Universitatea Standford, cripto exchange-ul Coinbas, uriașa companie tehnologică Samsung, președintele John Hennessy din cadrul Alphabet, Reid Hoffman, fondatorul LinkedIn și Jerry Yang fondatorul Yahoo. Compania intenționează să utilizeze fondurile colectate pentru a-și extinde participarea în cadrul piețelor internaționale.

Alchemy a fost înființată de către doi foști colegi din cadrul Universității Standford, Nikil Viswanathan și Joe Lau, alături de care a participat o echipă ai cărei membrii provin din cadrul companiilor veterane din această industrie, Facebook, Google, Microsoft, Stanford, MIT precum și alți antreprenori.

Instrumentele esențiale dezvoltatorilor

Compania susține faptul că oferta sa este mult mai scalabilă, mai performantă și mai de încredere decât variantele alternative din cadrul pieței și este însoțită de o suită de instrumente dedicate necesităților dezvoltatorilor. Mai mult decât atât, Alchemy a afirmat că utilizarea platformei sale face ca procesul de dezvoltare să fie unul mai rapid și mai economic. Viswanathan a explicat faptul că el și Lau consideră că infrastructura dedicată dezvoltatorilor este cheia privind adopția în masă de noi tehnologii. Lau a adăugat:

Am realizat faptul că tehnologia blockchain se va dezvolta în continuare și lucrăm în vederea facilitării procesului de adopție la scală largă a blockchain, oferind acestei industrii o infrastructură de înaltă calitate și instrumentele de care dezvoltatorii au nevoie.

Hennessy a subliniat faptul că a câștigat experiență datorită muncii depuse în cadrul Google – acum acesta făcând parte din cadrul companiei Alphabet – cu privire la modul de funcționare al Internetului la începuturile sale ce este adesea asociat cu tehnologia matură actuală, blockchain. A făcut apoi comentarii pe tema inițiativei companiei Alchemy:

Ceea ce face Alchemy în domeniul blockchain deține un real potențial de transformare, iar Nikil și Joe beneficiază de cunoștințe temeinice în domeniul tehnologic precum și de experiență dovedită antreprenorială pentru a face ca aceasta să se întâmple.

Pe măsură ce industria blockchain ajunge la maturitate este depus și mai mult efort în vederea simplificării proceselor de dezvoltare de aplicații bazate pe această tehnologie. La începutul acestei săptămâni, compania multinațională IT, Tata Consultancy Services, a lansat un kit de dezvoltare de aplicații blockchain despre care gigantul afirmă că mărește viteza dezvoltării contractelor smart cu 40%.