Influencerii și companiile cripto, cum ar fi firma de investiții Grayscale și banca Galaxy Digital, susțin din ce în ce mai mult ideea că Bitcoin reprezintă un depozit de capital la fel de puternic ca aurul.

Grayscale a lansat la începutul acestui an o campanie numită Drop Gold” la scară completă. Campania de marketing în valoare de câteva milioane USD include un set de reclame TV difuzate în SUA.

Acum, potrivit unui analist senior de la Bloomberg Intelligence, prețul BTC începe să demonstreze cazul lor.

Într-o notă pentru clienți, Mike McGlone spune că Bitcoin se maturizează într-o alternativă viabilă a metalului prețios.

Similar cu aurul, McGlone consideră că factorii macroeconomici vor oferi o ”coloană vertebrală” puternică pentru prețul Bitcoin.

”Bitcoin se maturizează într-un depozit de capital similar cu aurul. Nivelurile de susținere a prețurilor, creșterea interesului instituțional și a condițiilor macroeconomice similare cu cele care susțin aurul ar trebui să alimenteze prețul Bitcoin”.

Comentariile lui McGlone apar pe baza unui raport Bloomberg care indică faptul că BTC este o ”acoperire emergentă” împotriva devalorizării monedei naționale a Chinei.

În ciuda susținerilor pregnante, analistul și economistul crypto, Alex Krüger, spune că Bitcoin este în mod clar un activ necorelat – dar afirmă că este prea devreme pentru a spune dacă BTC este un activ macro.

”Nu aș comenta în acest sens dacă nu aș fi expus constant unei întregi industrii care să afirme modul în care Bitcoin este condus de aur / yuan / bunuri / dolar / etc. De multe ori există o amăgire în masă, nu atât de diferită față de narațiunea de la sfârșitul anului 2017 precum că <aceasta este o nouă paradigmă, nu o bulă> …

Bitcoin nu este încă un activ macro. Acesta ar trebui să devină un astfel de activ pe măsură ce piața se maturizează, întrucât acesta este văzut din ce în ce mai mult ca un aur digital și reprezintă o acoperire împotriva riscului de tip tail  al sistemelor fiat care se prăbușesc”.