Unul dintre cele mai așteptate evenimente din cadrul comunității cripto trebuia să aibă loc vara ce a trecut, când Justin Sun a câștigat un prânz în scop caritabil cu Warren Buffet. Cu câteva zile înainte de eveniment, Sun a anunțat că întâmpină unele probleme de sănătate, iar prânzul a fost tot amânat de atunci. Acum, au apărut acum noi informații, potrivit cărora administrația chineză ar putea fi motivul real din spatele amânării.

China în spatele amânării prânzului?

În iunie, Justin Sun, fondatorul Tron, a câștigat o ofertă de 4.5 milioane de dolari pentru un prânz în scop caritabil alături de investitorul Warren Buffet. Părea că Sun așteaptă cu nerăbdare să educe expertul în investiții despre tehnologia blockchain și potențialul de investiții pe care îl posedă. El a adăugat că ”oportunitățile de investiții sunt cele mai bune atunci când mulți oameni subestimează tehnologia”.

Evenimentul trebuia să aibă loc pe 25 iulie la San Francisco. Cu doar câteva zile înainte de asta, însă, Fundația TRON a anunțat că Sun suferă de pietre la rinichi, iar prânzul va trebui amânat.

Conform unei surse, au apărut noi informații cu privire la motivul real din spatele amânării evenimentului. Se presupune că administrația chineză s-a implicat și a făcut presiuni extreme asupra unor angajați TRON, amenințând să-i rețină dacă Justin Sun nu anulează întâlnirea. Sursa adăugând că ”anumite vieți erau în pericol” la acel moment.

Motivul din spatele implicării Chinei

Potrivit unei surse BlockTV, principalul motiv pentru care China s-a implicat a fost din cauza războiului comercial dintre țară și SUA, care a fost la cote maxime pe perioada verii.

În 2017, Statele Unite au exportat mărfuri în China pentru 130 de miliarde USD, în timp ce importurile din aceeași țară erau de 506 de miliarde USD. Aceasta înseamnă că deficitul comercial total a fost de 375 miliarde USD, iar China a fost acuzată că a influențat piața de export și import prin manipularea prețurilor.

Administrația Trump a luat măsuri pentru importurile chineze prin creșterea tarifelor cu 10% în timpul verii. Cu toate acestea, în timp ce piețele financiare tradiționale au înregistrat o scădere, prețul Bitcoin a avut parte de o creștere semnificativă atunci când războiul comercial a atins punctul său maxim.