În data de miercuri, 7 august, zi ce coincide cu „Sfântul Valentin chinezesc”, Dovey Wan, partener fondator al firmei de investiții cripto Primitive Ventures, a declarat că poliția chineză investighează un presupus exit scam (termen folosit atunci când o afacere încetează expedierea comenzilor în timp ce continuă să primească plata pentru noile comenzi) ce implică un tokenlistat pe exchange-ul descentralizat (DEX) EtherDelta.

EtherDelta este un DEX fondat de Zachary Coburn. În cea mai mare parte, este un exchange pentru token-uri Ethereum (ERC-20), folosite în mod „tradițional” în ofertele inițiale de monedă (ICO-uri). Natura sa ca DEX implică lipsa unei locații fixe, sau a unui server propriu-zis.

Pe 8 noiembrie 2018, Comisia pentru Securitate și Schimburi(SEC) a SUA a publicat un comunicat de presă conform căruia acuzau fondatorul EtherDelta de „operarea unui exchange ilegal”.

Comunicatul a mai precizat:

„Fără a confirma sau a nega acuzațiile, Coburn s-a conformat ordinului și a acceptat să plătească $300.000 – despăgubiri, $13.000 încheltuieli premergătoare procesului juridic și o amendă de $75.000.”

Conform unor tweet-uri publicate de Wan în cursul zilei de 7 august:

  • „EtherDelta este implicat într-o mare înșelătorie în China, iar poliția acționează în mod oficial, legal împotriva lor… Beneficiarii reali ai EtherDelta sunt cu toții chinezi, în urma tranziției din 2017”
  • „Pe scurt, Zack Coburn a vândut EtherDelta unui grup chinez care, mai târziu, a emis token-ul $EDT, care s-a dovedit a fi un exit scam… Acum, investitorii furioși ai $EDT au informat poliția locală… acum cazul este în curs de investigare oficială…”
  • „Ca să știți, poliția chineză este nemiloasă dacă vreo fraudă cripto are ca și obiect cantități mari de capital comercial.”