Subsidiara Intercontinental Exchange – Bakkt – a anunțat vineri că Departamentul de Servicii Financiare din New York (NYDFS) le-a oferit autorizația necesară oferirii de contracte futures pe Bitcoin. Bakkt va funcționa ca o companie cu răspundere limitată (LLC/sinonim cu ”SRL”), ceea ce înseamnă că acum poate oferi servicii de custodie pentru contractele futures pe Bitcoin. Serviciul urmează să fie lansat pe 23 septembrie.

Într-o postare publicată vineri, CEO-ul Bakkt, Kelly Loeffler, declară că a primit deja aprobarea  de la Commodity Futures Trading Commission pentru contractele futures pe Bitcoin printr-un proces de auto-certificare. Acum, Bakkt va introduce o soluție de custodie de rang instituțional, numită Bakkt Warehouse, Loeffler a adăugat:

”Contractele futures pe Bitcoin de la Bakkt nu se vor baza pe piețele spot nereglementate pentru prețurile de închidere (Settlement prices), servind astfel ca un mecanism transparent de descoperire a prețului de referință BTC. Importanța acestui diferențiator este amplificată doar de rapoartele privind o activitate semnificativă de manipulare a pieței spot și de alte preocupări, cum ar regulamentele de combatere a activității de spălare a banilor și controalele slabe ale conformității.”

Contractele futures vor fi tranzacționate pe exchange-ul ICE Futures, în timp ce ICE Clear US le va achita. Acest lucru ar marca o premieră în ceea ce privește listarea contractelor futures pe Bitcoin ”physically-settled” pe un exchange reglementat la nivel federal.

Această inițiativă încurajează în mod specific investitorii care doresc să speculeze prețul Bitcoin, dar și-au pus planurile în așteptare din pricina riscurilor mari, a lipsei de conformitate și a supravegherii pieței asociate cu exchange-urile globale de criptomonede.

”Furnizarea unui ecosistem de încredere este primul nostru obiectiv”, a spus Loeffler. ”Pentru aceasta, stabilim un standard mai ridicat, incluzând un program instituțional de conformitate și anti-spălare de bani, prețuri de închidere care sunt distincte de prețurile spot nereglementate, supravegherea globală a pieței, o contribuție a fondului de garantare și asigurare.”