Utilizatorii cripto așteaptă de ceva vreme programul futures de la Bakkt. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă, de fapt, sfârșește provocând un dump (o scădere) prețului Bitcoin?

Amânare după amânare, în cele din urmă utilizatorii au primit în sfârșit o oarecare claritate în acest an: după ce a fost aprobat de către autoritățile de reglementare, Bakkt va da drumul serviciului de custodie și celui de tranzacționare a contractelor futures pe Bitcoin începând cu 23 septembrie.

Cu puțin peste o săptămână distanță de la lansare, mulți traderi speculează: ce se întâmplă dacă, în loc să provoace o creștere a prețului, Bakkt ajunge să determine opusul? Este posibil să se repete momentul în care tranzacțiile futures pe Bitcoin de la CBOE s-au deschis în decembrie 2017? La acel moment, prețul BTC s-a prăbușit la scurt timp după ce tranzacționarea contractelor a devenit live.

Totuși, optimismul este încă ridicat. La urma urmei, Bakkt este primul exchange futures care stabilește contractele în Bitcoin reali. Această caracteristică reprezintă un punct de diferență major. În loc să influențeze artificial prețul ca și alte piețe futures Bitcoin, Bakkt va avea de fapt un impact cuantificabil pe piața criptomonedelor. Nu numai că contractele sale viitoare se vor reflecta în oferta și cererea de Bitcoin reali, dar totodată vor reprezenta o cale de acces pe care investitorii instituționali o pot utiliza.

După cum spune un utilizator cripto, temerile ca Bakkt să provoace un dump pot fi asociate cu cele din 2017.

Mai există și o posibilitate ca Bakkt să nu aibă niciun impact asupra evoluției prețurilor pe termen scurt. În schimb, s-ar putea să vedem prețul Bitcoin oscilând între 8.000 și 12.000 USD până la sfârșitul acestui an, un interval pe care unii analiști cripto l-au numit actualul ”preț corect” al Bitcoin. Totuși, acest interval poate fi doar o zonă de acumulare înainte de următoarea etapă.

Totuși, pentru că nu am avut niciodată o piață futures physically-settled înainte, este dificil de spus care va fi impactul acesteia asupra pieței cripto.

Mulți utilizatori cripto cred că Bakkt se va dovedi a fi un pas pozitiv pentru Bitcoin și unul necesar dacă dorim ca acesta să fie considerat un bun legitim în lumea financiară.