CEO-ul companiei ICE, Jeff Sprecher a vorbit despre cum echipa lui lucrează cu grijă la deschiderea platformei de tranzacționare Bakkt și de ce continuă să aibă încredere mare în Bitcoin.

Compania mamă a NYSE (New York Stock Echange), Intercontinental Exchange (ICE) a anunțat lansarea platformei cripto Bakkt, anul trecut în august 2018. Totuși, Bakkt întâmpină multiple obstacole ce întârzie lansarea finală. Mișcarea lentă a piețelor cripto și câteva motive politice precum închiderea guvernului american au jucat un rol în această întârziere.

Aceste evenimente nu l-au descurajat pe CEO-ul Kelly Loeffler de la continuarea misiunii. Recent, CEO-ul ICE și președintele NYSE Jeff Spreacher, a vorbit despre apariția platformei Bakkt în timp ce declara rezultatele trimestrului al IV-lea ale companiei sale. S-a referit la platforma Bakkt ca fiind un pariu cu potențial mare de reușită pentru ICE, adăugând că lansarea poate să se întâmple mai târziu în acest an.

Este un pariu cu potențial mare și a fost organizat într-o manieră foarte diferită de felul în care procedează de obicei ICE. Bakkt deține birouri proprii, echipă de management, etc. Ei sunt bine pregătiți sa construiască o infrastructură despre care cred ca o s-o vedeți lansată mai târziu în acest an,” a spus Sprecher.

ICE –  Investitorul principal în Bakkt

Sprecher a spus că ICE este investitorul principal în platforma Bakkt. De asemenea, CEO-ul Bakkt, Kelly Leoffler este soția lui Sprecher și cei doi împreună fac eforturi mari pentru succesul platformei.

Bakkt a obținut deja investiții provenite de la companii importante precum Microsoft, Starbucks și Boston Consultancy Group (BCG). De asemenea, la începutul lui 2019, Bakkt a primit o investiție masivă de 182 mil $ de la investitori cu capital de risc înalt (fondurile cu capital de risc provin de la investitori instituţionalizați sau persoane independente cu venituri mari şi sunt atrase de către firme de investiţii specializate). Sprecher a spus că de-a lungul drumului, la un moment dat, plănuiește să aducă încă o rundă de investiții pentru Bakkt.

În timpul conferinței, ofițerul șef al finanțelor ICE – Scott Hill a vorbit despre cheltuielile legate de Bakkt. El a spus că în timpul trimestrului I din 2019 costurile au depășit 25 mil $. Hill a adăugat:

Investiția noastră în Bakkt va produce de la 20 mil $ până la 25 mil $ cheltuieli pe ‘run rate-ul’ (un concept care se referă la extrapolarea datelor financiare pentru perioadele viitoare) din primul trimestru. Vă vom ține la curent cu progresul platformei și nivelul de investiție pe măsură ce avansăm în cursul  anului.”

Împreună cu lansarea platformei de tranzacționare cripto, Bakkt va aduce, de asemenea, și contracte futures pe Bitcoin în piață. Echipa Bakkt lucrează în prezent cu cei de la CFTC (Commodity Futures Trading Commission) pentru aprobarea contractelor futures. Însă, închiderea guvernului american de luna trecută a întârziat foarte mult  progresul programat.

În ciuda mișcării foarte lente a piețelor cripto și amânarea continuă a planului Bakkt, Sprecher a spus că unii giganți financiari și corporațiile își arată un interes mare față de apariția Bakkt. El a adăugat:

“Acea infrastructură a atras multe companii foarte, foarte interesante: unele au investit în Bakkt, unele doar lucrează cu Bakkt să încerce să înțeleagă infrastructura pentru noi proiecte ce vor include tehnologia blockchain și bunuri digitale.

Evident, am anunțat parteneriatul cu Starbucks și Microsoft. Avem un număr foarte, foarte mare de francize din domeniul vânzării cu amănuntul… care sperăm ca vor fi incluse în ecosistem și se poate crea o companie foarte valoroasă prin această inițiativă dacă planul nostru de afacere dă roade.”

În timp ce mulți analiști au criticat Bitcoin pentru performanțele slabe, Sprecher încă sprijină criptomoneda. El a spus că Bitcoin este instrumentul de masură pentru performanțele întregii piețe cripto și aceasta nu sa va schimba.

“Cumva Bitcoin a trăit într-o mlaștină și a supraviețuit. Sunt mii de alte monede care pot aduce argumente ca sunt mai bune, dar totuși Bitcoin continuă să supraviețuiască, să prospere și să atragă atenția.” a adăugat Sprecher.