Bakkt a declarat că ”Warehouse-ul” (propriul serviciu de custodie licențiat) este deschis, astfel clienții pot depune și retrage Bitcoin înainte de lansarea completă a contractelor futures pe Bitcoin din data 23 septembrie. Bakkt a relatat:

”Astăzi, Warehouse-ul nostru se deschide pentru depuneri și retrageri de Bitcoin, pe măsură ce ne pregătim pentru Bakkt Bitcoin Daily & Monthly Futures, ce vor fi lansate pe 23 septembrie.”

Ofertele futures reglementate de la Bakkt ”aduc mai multă flexibilitate în gestionarea expunerii Bitcoin”, spun oficialii Bakkt la doar câteva ore după ce 94.000 BTC au fost mutați la 3:30 AM ora Londrei.

Nu este clar încă cine a mutat aceste fonduri, dar se pare că au fost acumulate începând cu 2016 prin achiziții mici de BTC până în prezent.

Nu este exclusă totuși posibilitatea ca adresa să aparțină unei entități precum Bakkt sau, probabil, VanEck, întrucât acestea urmează tranzacționarea oficială a unui ETF Bitcoin.

Atât Bakkt cât și VanEck vor avea nevoie de rezerve BTC pentru a-și oferi în primul rând serviciile de cumpărare și vânzare Bitcoin investitorilor instituționali.

Ambele entități vor avea propriile registre de comenzi, fiind posibilă efectuarea unui arbitraj  în ceea ce privește diferențele de prețuri.

Această nouă piață pentru Bitcoin poate deschide calea către un ETF Bitcoin complet, precum și către adopția în masă a acestei monede.

Companiile mari, precum Starbucks, s-ar putea simți mult mai confortabil să gestioneze plățile Bitcoin prin conversiile realizate de către o entitate reglementată precum Bakkt și, astfel, ar putea începe să accepte criptomoneda în numeroasele sucursale ale acestora.