Platforma de tranzacționare a activelor digitale Bakkt a declarat că se pregătește pentru a accepta traderii de retail.

Mike Blandina, directorul de produse al Bakkt, a confirmat că firma intenționează să permită conturilor de brokeraj tranzacționarea criptomonedelor.

”Vrem să deblocăm valoarea activelor digitale prin plățile consumatorilor… Miliarde de dolari în active digitale sunt prezente acum în întreaga lume, cum ar fi Bitcoin, cashback și recompense, pe lângă alte forme de valoare digitală ce au la bază consumatorii și traderii”.

”O caracteristică cheie a modelului pe care l-am proiectat este să susțină o clasă de active digitale, inclusiv criptomonede, la fel de ușor precum tranzacționează investitorii în acțiuni printr-un cont de brokeraj de retail”.

Blandina adaugă că viziunea celor de la Bakkt este să includă un portal de traderi care să le permită consumatorilor să-și cheltuie criptomonedele la cumpărăturile zilnice la magazine precum Starbucks – acesta fiind primul partener de lansare.

Pe Twitter circulă diverse imagini cu e-mailuri ”Bakkt Insider”, acestea dezvăluind că platforma testează o aplicație care le permite utilizatorilor să gestioneze, stocheze, tranzacționeze și să transfere active cripto.

”Aplicația noastră pentru consumatori este în prezent testată pe măsură ce ne apropiem de lansare, la doar un an de la anunțul nostru oficial”.

În data de 8 noiembrie, exchange-ul a înregistrat un nou record în volumul de tranzacționare zilnic cu 1.756 BTC (aprox. 15.4 milioane USD) pe contractele futures.