Banca de criptomonede Galaxy Digital a primit o extensie de licență de broker-dealer de la Autoritatea de reglementare a industriei financiare. Acest lucru ar ajuta în mod clar compania să devină cea mai mare și mai recunoscută bancă cripto din lume. De asemenea, Galaxy Digital intenționează să emită token-uri de titluri de valoare (security tokens).

Industria criptomonedelor continuă să se extindă, cu Galaxy Digital încercând să emită security tokens. Banca condusă de Michael Novogratz va obține un avantaj primordial față de alte bănci și companii care încearcă să intre pe piața STO-urilor (security tokens offerings), relatează Bloomberg.

La momentul scrierii acestui articol, criptomonedele au o evaluare de piață de aproape 274 miliarde USD, Bitcoin (BTC) deținând doar 71% din întreaga piață. Restul primelor 10 monede digitale reprezintă 54 de miliarde USD și cu toate acestea există peste 2000 de criptomonede.

Pe parcursul anului 2017 și la începutul lui 2018, au existat mii de oferte inițiale de monede (ICO) pe piața cripto. Multe dintre aceste ICO-uri au fost create de firme care încercau să strângă fonduri pentru dezvoltarea unui produs sau proiect legat de tehnologia blockchain sau de activele digitale.

Cu toate acestea, majoritatea acestor ICO-uri nu au avut succes și multe dintre ele s-au confruntat cu probleme de reglementare cu autoritățile de reglementare din întreaga lume. Între timp, STO-urile reprezintă o modalitate diferită de strângere de fonduri care este așteptată să depășească întreaga piață IPO (Initial public offering).

Una dintre principalele diferențe față de ICO-uri este faptul că STO-urile sunt reglementate și oferă siguranță investitorilor. În același timp, STO-urile tind să reprezintă proiecte mult mai pregătite decât cele prezentate de ICO-uri care pot deține doar un whitepaper și nimic mai mult.

”Este o industrie cu adevărat tânără și noi suntem de asemenea o întreprindere destul de tânără. Suntem sobri și răbdători cu privire la cât de repede va crește și suntem bine finanțați”, a spus Michael Novogratz.