Potrivit gazetei de știri cripto Coindesk, surse din industrie au confirmat că Barclays a pus capăt relației bancare cu Coinbase, ceea ce a determinat o perturbare a relațiilor exchange-ului cripto cu utilizatorii din Regatul Unit. Acest lucru a încetinit sistemele ce susțin tranzacțiile GBP-cripto, utilizatorii așteptând zile întregi pentru efectuarea proceselor de retragere și depunere.

Se pare că această întârziere este o problemă temporară, deoarece Coinbase a stabilit o nouă relație cu ClearBank. Problema mai profundă constă însă în faptul că uriașa instituție a oferit o bază pentru adopția criptomonedelor în industria bancară tradițională. Această rupere a legăturilor cu spațiul cripto poate avea consecințe dincolo de diverse întârzieri pe care utilizatorii le întâmpină.

Deși nu se cunoaște motivul exact pentru retragerea Barclays din sectorul cripto, o sursă din industrie a presupus că este legat de riscurile asociate cu clasa de active digitale:

”Nu sunt sigur exact de ce sau ce a determinat Barclays să se retragă din spațiul cripto, posibil existența unei activități cu care nu sunt mulțumiți. Dar probabil este vorba despre nivelul de încredere scăzut pe care Barclays îl are cu cripto în general.”

O altă sursă a menționat că această relație bancară și de afaceri a fost un test care și-a desfășurat cursul și acum a ajuns într-un punct final.