Exchange-ul cripto Binance a anunțat prin intermediul unui articol postat pe blog în data de 28 noiembrie, că a realizat un parteneriat cu start-up-ul TravelByBit în vederea lansării unui card de recompense ce facilitează efectuarea de plăți în criptomonede în cadrul celor mai importante website-uri de călătorii.

Conform anunțului, acesta va funcționa precum un card tradițional preplătit ce oferă acces la discount-uri adiționale și recompense, iar pe care utilizatorii îl vor putea alimenta cu criptomonede Bitcoin (BTC), Binance (BUSD), Binance Coin (BNB) și Ontology (ONT).

Cardul va fi lansat la începutul următorului an și va fi destinat inițial pasagerilor din cadrul Asociației națiunilor din sud-estul Asiei, Australia și Europa, urmând ca pe viitor aria geografică să fie extinsă.

Călătorind cu cripto

Serviciul ar putea permite clienților să rezerve bilete de avion și camere de hotel prin intermediul celor mai importante site-uri de rezervări precum Booking.com, Expedia, Agoda și Ctrip, precum și prin intermediul platformei deținute de către TravelByBit.

TravelByBit nu este însă primul serviciu ce permite utilizatorilor săi să călătorească plătind cu criptomonede. Conform unor știri, compania de rezervări cripto, Travala, a anunțat că de acum înainte clienții săi vor putea să efectueze rezervări în cadrul oricărei unități hoteliere disponibile pe Booking plătind cu criptomonede.

La începutul acestei veri, co-fondatorii companiei aeriene Norwegian Air, au făcut un anunț conform căruia plănuiesc să lanseze un exchange cripto propriu, ceea ce va conduce la creșterea gradului de acceptabilitate privind plățile efectuate cu criptomonede. 

Citește și: ”Un om a călătorit în jurul lumii folosind doar criptomonede”.