Analiștii ce consideră „Bitcoin halving” un catalizator cheie multă fac multă tevatură pentru nimic, potrivit afirmațiilor Bloomberg Markets.

În cadrul celui mai recent newsletter al publicației, editorul Joe Weisenthal a menționat faptul că acest eveniment, ce va avea drept urmare scăderea cantității de Bitcoin pe care minerii o câștigă ca urmare a activității de minat precum și reducerea cu 50% a noii rezerve ce va intra pe piață, este interpretat greșit la scală largă de către comunitatea cripto.

Câțiva analiști cripto susțin că prin prisma modificărilor de preț din trecut se poate sugera faptul că evenimentul este puternic corelat cu o viitoare creștere de preț a criptomonedei de top.

Dar, Weisenthal avertizează că traderii cripto nu ar trebui să își facă mari speranțe:

În luna mai a anului 2020, volumul noii cantități de Bitcoin produse va fi redusă la jumătate, iar teoria (speranța) constă în faptul că datorită acestei rezerve diminuate, prețul va crește imediat. Știți, cerere și ofertă și tot ce ține de acestea.

Desigur că oricine crede chiar și în cea mai slabă versiune a principiului piețelor eficiente va considera aceasta ca fiind pur nonsens. Piețele se modifică ca urmare a unor surprize și unor evenimente neașteptate, în vreme ce programul privind rezerva de Bitcoin este transparent pentru ca toată lumea să îl cunoască.

Planul B al analistului a devenit cunoscut în cursul anului acesta datorită utilizării coeficientului stock-to-flow. Conform spuselor acestuia, indicatorul ce calculează cantitatea totală a rezervei împărțită la cantitatea ce este produsă anual, sugerează existența unei legături puternice între halving și prețul Bitcoin.

Acesta consideră că este chiar posibil ca prețul să atingă valoarea de 50.000 USD până în anul 2021, iar în final ar putea conduce la o creștere de până la 1 milion USD în cadrul următoarei decade.

Weisenthal, totuși, menționează faptul că acest rezultat ar putea conduce în final la o nouă scădere a prețului Bitcoin, în cazul în care traderii dezamăgiți ar decide să vândă datorită nivelului de preț ce nu s-a modificat așa cum a fost anticipat.

Mai mult decât atât, faptul că va exista o perioadă în care rezerva de Bitcoin va număra mereu 21 milioane de monede este ceva foarte cunoscut, chiar și în afara comunității cripto. Ceva ce este atât de mediatizat nu ar putea face o diferență majoră în ceea ce privește prețul. Există de asemenea persoane importante în cadrul comunității ce consideră că acest lucru nu a fost luat în calcul …

În cazul în care se dezminte ipoteza cheie de piață bull, va fi ușor de constatat că aceasta va conduce direct la dezamăgire și vânzare. Ceea ce mulți oameni văd ca fiind un catalizator de piață bull ar putea sfârși sub forma unuia de piață bear.

„Bitcoin halving” se petrece în medie odată la fiecare patru ani, iar următorul este programat pentru data de 14 mai a anului viitor.