Scepticii se vor înverșuna și vor pune sub semnul întrebării succesul Bitcoin, mai ales acum când criptomoneda s-a blocat la nivelul de 7.000 USD și are o tendință de scădere ce cauzează panică din când în când. Totuși, aceasta nu i-a oprit pe susținătorii criptomonedei etalon de pe piața cripto să facă estimări cu privire la o posibilă creștere fulgerătoare a valorii acestui activ în viitor.

Unele preziceri optimiste indică faptul că scăderea graduală și controlată a rezervei de Bitcoin va conduce în final la transformarea criptomonedei Bitcoin într-o monedă ce va face parte din categoria  celor mai valoroase active din lume.

Unii chiar prezic faptul că Bitcoin ar putea deveni un bun Veblen: un activ pentru care cererea este în principal definită de prețul premium (adesea ca modalitate de demonstrare a statului social aparte al cumpărătorului).

Adăugând și alte afirmații acestor teorii, YouTube-erul și cripto analistul The Moon (@themooncarl) a prezis la începutul acestei zile că Bitcoin ar putea în viitor să concureze cu diamantele, mașinile Ferrari și alte bunuri Veblen similare.

Argumentul fundamental ce vine în susținerea acestor speculații legate de piața bull este pur și simplu economie din punct de vedere ipotetic, deși în mod practic, subiectul implică tot felul de incertitudini.

Sintetizând cele spuse anterior este de menționat faptul că ecosistemul Bitcoin va deține mereu un număr finit de criptomonede disponibile publicului – 21 de milioane mai exact. Așa cum știați deja, rezerva de noi monede ce intră în circulație se înjumătățește la fiecare 4 ani, iar aceasta constituie o caracteristică proprie rețelei de contracarare a  procesului inflaționist.

Dacă totul va decurge așa cum creatorul Bitcoin, Satoshi Nakamoto, a prezis referitor la viitorul acestui activ digital, o rezervă de noi monede ce descrește gradual va asigura creșterea sistematică de Bitcoin, atribuindu-i un impuls aflat în ascensiune ce nu va scădea niciodată pe termen lung.

Cu prețul BTC crescând fulgerător iar rezerva de criptomonede aflată în scădere, Bitcoin în volume relativ mari ar putea deveni accesibil doar unor anumite tipuri de consumatori din punct de vedere socio-economic, de tipul milionarilor. Bineînțeles, pentru ca aceasta să se poată întâmpla, estimarea prețului Bitcoin ar trebui să sugereze un nivel foarte înalt, posibil undeva în jurul a 1 milion USD pe unitate sau chiar mai sus de această valoare.

Asta este ceea ce viitorul rezervă criptomonedei Bitcoin, susținătorii optimiști contestă, iar totul se transformă într-un scenariu ipotetic în care Bitcoin ar putea înlocui mașinile de lux sau diamantele devenind bunuri Veblen preferate de către cei bogați.