Compania de investiții digitale, BitGo, i-a sfătuit pe utilizatori să convertească fondurile deținute de Bitcoin SV (BSV) datorită unei probleme de compatibilitate cu care se confruntă compania.

În cadrul unei postări efectuate pe blogul companiei în data de 18 decembrie, BitGo a menționat faptul că următorul hard – fork al BSV, cunoscut sub denumirea de Genesis, conține o schimbare de protocol ce ar putea afecta portofelele proprii lăsându-le în imposibilitatea de a mai putea procesa tranzacții.

BitGo avertizează cu privire la „deprecierea” BSV

Hard-fork-ul este programat să aibă loc în luna februarie a anului 2020. După această dată, utilizatorii BitGo vor mai putea doar să cheltuie token-urile BSV rămase, fără a mai putea accepta tranzacții în sens invers.

Descriind evenimentul ca fiind o „depreciere”, compania a sfătuit utilizatorii să mute fondurile deținute de BSV în cadrul altor portofele – sau să vândă aceste fonduri, iar apoi să le convertească în Bitcoin (BTC). Postarea a concluzionat:

Clienții vor trebui să urmeze una dintre următoarele două acțiuni până la data de 4 februarie:

  1. Să contacteze compania utilizând adresa sales@bitgo.com în vederea convertirii fondurilor deținute de BSV în Bitcoin.
  2. Să mute fondurile deținute în cadrul unui portofel extern.

Dacă veți continua să dețineți BSV în cadrul portofelului electronic BitGo după data de 4 februarie, atunci veți putea doar să trimiteți altcoin-urile BSV către o altă cheie privată, iar marea majoritate a funcțiilor nu  deveni indisponibile.

Previziuni sumbre pentru altcoin

Problema privind altcoin-urile BSV se datorează faptului că prin hard – fork-ul Genesis se va elimina suportul acordat portofelelor ce utilizează un anumit tip de protocol, cunoscut sub denumirea de Pay-to-Script-Hash (P2SH). BitGo utilizează protocolul P2SH ce are la bază procesul de multi-signature sau MultiSig, ceea ce înseamnă că actualizarea va paraliza instant activitatea tuturor clienților din baza sa de date.

BSV continuă să genereze controverse de vreme ce prețul altcoin-ului se prăbușește, iar principalul său susținător, Craig Wright, se află momentan implicat într-un proces de miliarde de dolari.

Lansat în luna decembrie a anului 2018, token-ul a înregistrat un nivel de vârf de aproximativ 240 USD în luna iunie a acestui an. De atunci, a pierdut mai mult de 66% din valoare, iar în prezent se tranzacționează la un nivel sub valoarea de 80 USD.