În această săptămână, Jihan Wu, co-fondatorul companiei Bitmain, a anunțat lansarea a două noi serii de echipamente de minat Antminer 17 în cadrul summitului World Digital Mining.

La începutul lunii octombrie în cadrul Summitului World Digital Mining, au avut loc numeroase discuții dar au fost și făcute anunțuri importante. Unul dintre acestea a venit din partea lui Jihan Wu, co-fondator al Bitmain, ce a anunțat lansarea a două noi elemente adiționale faimoaselor serii Antminer.

Cele două noi modele, S17+ și T17+, vor produce o îmbunătățire a ratei de hash și vor crește eficiența procesului de minat cripto.

Detalii referitoare la noile modele

Conform spuselor lui Wu, Antminer S17+ va conduce la atingerea unui nivel al hashrate de 73TH/s, în vreme ce eficiența procesului de minare va avea un nivel de 40 J/TH + 10%. Pe de altă parte, T17+ va avea o rată de hash mai mică, de 64TH/s, dar eficiența procesului va atinge un nivel mai mare, de 50J/TH + 10%.

Wu a a continuat prin a spune că Antminers vor fi modele principale ale inovației din domeniul minării cripto.

„Ambele reprezintă viitorul componentelor de astfel de echipamente și eficienței de utilizare.”

A adăugat și faptul că obiectivul companiei Bitmain este acela de a rămâne dedicată activității de cercetare și dezvoltare de noi capacități ale echipamentelor de minare, ceea ce va permite companiei să îmbunătățească echipamentele produse și mai mult.

Un alt detaliu important referitor la aceste echipamente este reprezentat de faptul că acestea vor utiliza o nouă tehnologie de disipare prin două căi a căldurii, ce reduce din zgomotul pe care îl face ventilatorul. Conform știrilor publicate, echipamentele ating temperaturi ridicate și implică necesitatea de a avea un mecanism neobișnuit de protecție, iar aceasta va conduce la mai multă stabilitate, totodată permițând minerilor să le utilizeze fără riscuri.

În cele din urmă, ambele modele de echipamente vor veni la pachet alături de soluția Exposed Die, ce le va permite să se adapteze ușor fermelor de minat, indiferent de mărimea acestora.

Wu a adăugat în încheiere faptul că echipamentele de minat vor fi puse în vânzare începând cu data de 11 octombrie, iar conform ultimelor informații, comenzile vor sosi în doar câteva zile, în perioada 1 – 10 decembrie anul acesta.

Bitmain speră să recâștige prima poziție

Dominanța companiei Bitmain în cadrul industriei a fost pusă sub semnul întrebării pe parcursul ultimelor 3 luni. Cu o volatilitate crescută a prețului, dispute interne iscate în cadrul departamentului de management al companiei și un nivel în creștere al competiției reprezentate de alte companii producătoare de astfel de echipamente, Bitmain a pierdut locul din fruntea clasamentului de producători de blocuri Bitcoin.

Lansarea cea mai recentă, echipamentele S17, alături de recent anunțatele planuri ce vizează ferma de minat din Texas ar putea constitui catalizatorul de care Bitmain are nevoie pentru a-și redobândi poziția de lider din cadrul acestei industrii.