Bitfinex, o platformă de tranzacționare a activelor digitale și Bitrefill, un furnizor de carduri digitale cadou și reîncărcări telefonice ce utilizează tehnologia blockchain, vor permite utilizatorilor să facă cumpărături prin intermediul Bitcoin și catalogului Bitrefill ce conține peste 2000 de vouchere preplătite.

Începând de astăzi, clienții Bitfinex vor putea achiziționa o varietate de servicii și produse, precum jocuri video, servicii de luat masa, servicii de divertisment și carduri-cadou de călătorie.

Instant înseamnă infinit mai rapid

Clienții Bitfinex vor putea utiliza criptomoneda Bitcoin în cadrul portofelului electronic aferent contului deținut pentru a cumpăra instant articole dintr-un catalog de carduri digitale cadou și reîncărcări prin intermediul telefonului mobil, disponibil în mai mult de 170 de țări.

Bitfinex a introdus recent un serviciu ce permite realizarea de depozite de Bitcoin și retrageri în cadrul protocolului Lightning Network (LN). Cu nou adăugatul depozit Lightning și noile opțiuni de retragere din cadrul Bitfinex, clienții vor pierde mai puțin așteptând și vor avea mai mult timp pentru a tranzacționa sau face cumpărături.

Calitatea acestei noi funcții de plată recent introdusă subliniază angajamentul luat de către cele două companii de a construi un nou tip de economie digitală, Bitfinex și Bitrefill utilizând versiuni personalizate de Lightning în vederea creării unor canale mai mari ce depășesc limitările prestabilite și furnizează un flux și o fiabilitate mai performante utilizatorilor.

Inițiativă bazată pe protocolul Lightning

Bitfinex și Bitrefill au realizat prima înțelegere dinamică B2B din lume privind procesele desfășurate în cadrul protocolului Lightning Network.

În spatele procesului, Bitfinex și Bitrefill vor iniția instant plățile, în mod automat din cadrul Lightning, prin folosirea unui canal ce elimină necesitatea de stabilire a rapoartelor de plată specifici pieței B2B.

„Considerăm că introducerea tranzacțiilor Bitcoin în cadrul rețelei Lightning este necesară în procesul de pregătire a viitorului val de adopție și construire a unei economii paralele a Bitcoin. Această colaborare indică începerea unei noi ere a comerțului cu Bitcoin.

Vom continua să lucrăm îndeaproape cu Bitfinex și alte companii, în vederea dezvoltării de soluții Lightning și produse ce fac din viața cripto o realitate, în final îndepărtând dependența de monedele fiat.” John Carvalho, CCO Bitrefill

„Închiderea buclei” în cadrul economiei circulare Bitcoin

Inițiativa colectivă țintește să „închidă bucla” din cadrul economiei circulare Bitcoin prin integrarea catalogului celor de la Bitrefill în cadrul website-ului Bitfinex.com, utilizând capabilitățile de ultimă generație ale rețelei Lightning.

La începutul acestui an Bitfinex și Bitrefill au creat un consorțiu alături de alți jucători din cadrul acestei industrii cu obiectivul de a explora dezvoltarea tehnologiei publice menite să înglobeze funcționalitatea token-urilor în cadrul rețelei Lightning, bazându-se pe un protocol RGB.

Uzul criptomonedei Bitcoin de modalitate de plată reprezintă un pas important în procesul inevitabilei adopții în masă a acestui mijloc. De aceea Lightning Network este atât de importantă.” — Paolo Ardoino, CTO Bitfinex

Bitrefill

„Fondată în anul 2014, misiunea companiei Bitrefill este aceea de a permite oamenilor din întreaga lume să acceseze lumea criptomonedelor cât mai ușor posibil, Bitcoin comportându-se ca o monedă alternativă, nefiind necesară deținerea unui cont bancar sau apelarea la servicii de exchange.

Atingem acest obiectiv prin intermediul a trei linii de produse: vouchere card de cadou, încărcări prin intermediul telefonului mobil și servicii aferente rețelei Lightning pentru Bitcoin. Oferim mai mult de 2000 de vouchere și opțiuni de reîncărcare în 170 de țări, cu o echipă de 22 de oameni.”