Platforma de tranzacționare cripto Bittrex încorporează instrumentul numit ”Know Your Transaction (KYT)” de la compania de analiză a datelor blockchain Chainalysis pentru identificarea tranzacțiilor cu risc ridicat.

Standarde de conformitate

Într-un comunicat de presă din data 26 septembrie, Chainalysis Inc. a anunțat implementarea soluției sale de monitorizare a tranzacțiilor în timp real pe platforma Bittrex.

În încercarea de a respecta și îndeplini ”standardele de reglementare și conformitate noi și actuale”, Bittrex a încorporat Chainalysis KYT, o soluție software care monitorizează volumele mari de activitate din spațiul cripto și ajută la identificarea tranzacțiilor cu risc ridicat. CEO-ul Bittrex, Bill Shihara, a declarat:

”Odată cu dezvoltarea afacerii noastre, existența unui sistem de monitorizare complet și fiabil a tranzacțiilor este esențială în demonstrarea angajamentului nostru față de regulile de conformitate. […] Chainalysis KYT este un instrument important în realizarea unui program eficient de anti-spălare a banilor, ajutându-ne să prevenim, detectăm și să abordăm comportamentele ilegale.”

În luna august firma de analiză a datelor blockchain a emis alerte pentru tranzacții suspecte în cadrul volumelor a 15 criptomonede majore. În prezent Chainalysis KYT monitorizează 25 criptomonede și va continua să adauge monede suplimentare în viitorul apropiat.

FATF își manifestă controlul asupra exchange-urilor cripto

În luna iunie, FATF (Financial Action Task Force) a spus că exchange-urile cripto trebuie să se asigure că monedele digitale nu sunt utilizate în spălarea banilor și infracțiunilor și va trebui să se conformeze cu procedurile de anti-spălare a banilor și combatere a finanțării terorism în același mod în care instituțiile tradiționale o fac.