Blockstream a lansat un serviciu de minat cripto și deja ia în considerare posibilitatea ca Fidelity și fondatorul LinkedIn, Reid Hoffman să-i fie clienți.

Joi, compania specializată în tehnologia blockchain a anunțat lansarea unui nou departament de minat, Blockstream Mining, împreună cu un pool de minat bazat pe BetterHash, Blockstream Pool. Condus de criptograful Dr. Adam Back, Blockstream este cunoscut pentru ecosistemul său Bitcoin-sidechain, Network Liquid.

Blockstream Mining își va găzdui serviciile în toată America de Nord, cu cea mai recentă instalare în Georgia. S-a precizat că 300 de megawați sau 300.000 de kilowați/oră de energie vor fi puse la dispoziția clienților.

Acest nivel de aprovizionare cu energie poate alimenta aproximativ 100.000 de dispozitive de minat ASIC mai avansate, cum ar fi WhatsMiner M20S de la MicroBT sau AntMiner S17 Pro de la Bitmain.

Aceste unități au în medie un consum de energie electrică de aproximativ 3 kWh pe unitate, cu o putere hash de aproximativ 55 de terahash-uri pe secundă. Aceasta ar putea adăuga aproximativ 6 exhash-uri pe secundă la puterea de calcul a rețelei Bitcoin (1 exhash = 1 milion terahash).

Blockstream spune că activitatea sa de minat constituie în prezent 1% din rata globală de hash Bitcoin.

”Am început să minăm în 2017, fiind motivați de nivelul scăzut de descentralizare a minatului. La vremea respectivă, părțile implicate în fabricarea, găzduirea și operațiunile de pool ale ASIC-urilor deveneau o forță centralizată și împiedicau Bitcoin să-și atingă potențialul maxim. Ne-am gândit că ne putem folosi de expertiza noastră în Bitcoin pentru a îmbunătăți situația,” afirmă CSO-ul Blockstream, Samson Mow Blockstream.

În acest sens, Blockstream a anunțat și lansarea Blockstream Pool care rulează protocolul de minat BetterHash. Introdus în 2014 de proiectul Blocskstream – OpenHash, BetterHash descentralizează deciziile pool-urilor de minat, cum ar fi ce bloc se minează, pentru proprietarii individuali. Acest lucru descentralizează și democratizează minatul Bitcoin.

Blockstream Pool este disponibil pentru clienții Blockstream Mining. În prezent, Blockstream Mining este exclusiv pentru întreprinderi și instituții.