Se pare că agitația în jurul stablecoin-ului LIBRA, cunoscută și sub denumirea de criptomoneda Faceboook a schimbat percepția pieței asupra criptomonedelor și se pare că în prezent Bitcoin nu mai este cea mai populară criptomonedă.

Altfel spus, conform noilor statistici, Tether (USDT) pare a fi acum cea mai populară criptomonedă din lume – cel puțin atunci când vine vorba de tranzacționare.

Deși această onoare a aparținut lui Bitcoin (BTC), volumul de tranzacționare zilnic al lui Tether pare a fi în jur de 3.5 miliarde de dolari mai mare decât cel al BTC.

Bitcoin rămâne în continuare cea mai mare criptomonedă din lume în funcție de capacitatea de piață și cea mai scumpă, cu prețul actual de 8.440 de dolari.

Cu toate acestea, în comparațiile recente ale volumului de tranzacționare dintre monedele de top, cercetătorii au descoperit că Tether conduce drept ca fiind cea mai utilizată criptomonedă cu un volum de aproape – cu 21 miliarde dolari în volum de tranzacționare, în timp ce Bitcoin se află în jurul valorii de 17 miliarde USD, potrivit coinmarketcap.

Trebuie menționat că aceste cifre se schimbă adesea, în funcție de mai mulți factori. De asemenea, în ultimele săptămâni, s-a observat o volatilitate mai mare în Bitcoin și în majoritatea prețurilor celorlalte altcoins – ceea ce ar putea fi unul dintre motivele pentru care utilizatorii de cripto s-au orientat către un stablecoin, precum Tether.

Istoric, Tether a fost întotdeauna sub Bitcoin în majoritatea tuturor aspectelor. Are un plafon de piață mult mai mic și un preț care se presupune că este blocat permanent la 1 dolar. Între timp, prețul Bitcoin tinde să fluctueze mult și este influențat în cea mai mare parte de vibe-ul preței.

Ceva s-a schimbat în aprilie, când volumul de tranzacționare al lui Tether a depășit pentru prima dată Bitcoin. De atunci, stablecoin concurează cu cea mai mare criptomonedă.

De asemenea, Tether susține că este cel mai mare și mai utilizat stablecoin din lume, chiar dacă are o istorie controversată. Cercetătorii sugerează că USDT este foarte popular în China, precum și în alte câteva țări din Asia.