Analiști din cadrul Technavio au publicat un important raport de analiză de piață în cadrul sectorului de retail blockchain pentru intervalul 2019 – 2023.

Saltul cuantic

Prezența calculatoarelor cuantice va conduce la creșterea gradului de adopție a tehnologiei blockchain în sectorul de retail contribuind astfel la înregistrarea unei creșteri semnificative a procesului de adopție în intervalul de timp mai sus menționat. Aceasta va fi în mare parte rezultatul existenței unei puteri computaționale imense deținută de către aceste calculatoare, putere ce va fi utilizată pentru a decripta chei publice criptate.

Sporirea gradului de necesitate pentru activitățile de reglementare și securitate sub forma unui singur serviciu (SaaS) va reprezenta de asemenea o caracteristică a acestui proces, aceasta conform afirmațiilor unui analist senior din cadrul Technavio:

Creșterea gradului de reglementare în sfera securității cibernetice și implementarea facilității de blockchain ca serviciu (BaaS) sunt alți factori ce vor conduce la impulsionarea creșterii viitoare a pieței din perioada menționată anterior.”

Zone de creștere

Cercetătorii au evidențiat de asemenea care vor fi zonele de creștere ca urmare a implementării tehnologiilor bazate pe blockchain. Un astfel de sector este reprezentat de către managementul identității datelor, ce este cu adevărat un teren vast de explorat pentru dezvoltatorii blockchain. Tehnologia blockchain va putea fi utilizată pentru a elimina furturile de identitate și incidentele de fraudă a datelor din cadrul industriei de retail.

Din punct de vedere geografic, regiunea Americii de Nord este cea care se presupune că va deține supremația în cadrul pieței. Aceasta este urmată apoi de către Europa, Asia Pacifică și America de Sud în ceea ce privește zonele în care va fi adoptată tehnologia blockchain.

Este de menționat faptul că departamentul Research & Markets a prezis de asemenea că gradul de utilizare a tehnologiei blockchain în cadrul sectorului de retail va crește de trei ori mai rapid în următorii 5 ani.