Charles Hoskinson, co-fondator al rețelei Ethereum și actual CEO al IOHK, a anunțat că proiectul Cardano va lansa versiunea 1.6 în următoarele câteva zile.

Hoskinson a dezvăluit viitoarea lansare într-o postare pe Twitter pe în data de 13 august. Hoskinson a cerut de asemenea utilizatorilor să trimită capturi de ecran și comentarii cu privire la ultima versiune a lui Daedalus, care este un portofel cripto open-source, susținut de IOHK.

Potrivit site-ului IOHK, Cardano este o platformă blockchain care folosește algoritmul proof-of-stake Ouroboros. Criptomoneda sa nativă, ADA, se bazează pe limbajul funcțional de programare Haskell. Daedalus, la rândul său, este singurul portofel cripto care acceptă ADA. În plus, site-ul web afirmă că Daedalus poate fi folosit și ca manager de portofele pentru organizarea și furnizarea copiilor de rezervă pentru alte portofele și activele acestora.

Un nou proiect

Hoskinson a anunțat, în cadrul conferinței blockchain Consensus 2019, că va lucra la un nou proiect împreună cu platforma de titluri de valoare tokenizate Polymath. Proiectul se numește Polymesh și se pare că este o încercare de a crea un blockchain pentru token-uri dedicate îndeplinirii cerințelor de reglementare. În anunț, Hoskinson a spus:

„După co-fondarea Ethereum și Cardano, două dintre cele mai utilizate blockchain-uri din lume, aștept cu nerăbdare să lucrez la Polymesh. Titlurile de valoare fac parte dintr-o piață ce valorează mii de miliarde de dolari, iar construirea unui blockchain pentru a le securiza este o sarcină incredibil de interesantă.”

Cinism față de Libra

Hoskinson crede că Libra, proiectul cripto dezvoltat de platforma de socializare Facebook, nu va reuși să-și atingă obiectivele globale propuse, în special pe piețele emergente. Într-un interviu de la sfârșitul lunii iunie, el a comentat:

”Facebook vine în țări despre care nu știe multe și încearcă să le convingă să se auto-subjuge într-un monopol economic, oferindu-le nimic în schimb, iar singurul beneficiu este că vor plăti taxe de trasnfer mai mici. […] Mă voi duce acolo și am să spun: ’Vom reconstrui toate sistemele voastre, astfel încât să aveți un sistem de înregistrare funciară lipsit de fraude, sisteme de votare mai bune și lanțuri de aprovizionare îmbunătățite.’ Facem deja aceste lucruri, dar a durat ani să le dezvoltăm. Acestea sunt piețe bazate pe relații, iar Facebook nu are astfel de relații.”