Bitcoin ETF este subiectul multor știri din ziua de astăzi. Securities and Exchange Commission (SEC) a amânat decizia de aprobare a listei cu cele 5 companii de tip exchange-trade funds (ETFs) pe o perioadă nedeterminată. ETF reprezintă un tip de fond de investiții care este tranzacționat la bursă.

Conform site-ului Investopedia un ETF este un tip de fond de investiții ce deține active suport  precum acțiuni, aur, valută, obligațiuni, contracte futures pe petrol, (Bitcoin în cazul nostru) și împarte proprietatea acestor bunuri în acțiuni.

Se aseamănă cu tipul de fonduri comune dar este destul de diferit. Spre deosebire de fondurile comune, un ETF se tranzacționează ca un stoc comun pe o platformă de tranzacționare de stocuri. Nu-ți trebuie decât un cont ‘demat’ (dematerialized – un tip de cont ce îți permite să deții acțiuni în format electronic) și ești gata să tranzacționezi ETF. Spre deosebire de fondurile comune, unde este necesară la închiderea pieței o formulă ce calculează valoarea per acțiune, la ETF prețul este stabilit în timp ce piața este deschisă. Un fond comun poate fi achiziționat pe fracțiuni în timp ce la ETF-uri doar în numere întregi. De obicei investițiile costă mai puțin în ETFs decât în fondurile comune.

         Ce este Bitcoin ETF?

Bitcoin ETF va fi fondul cu activul suport de tranzacționare Bitcoin. Bitcoin ETF va furniza investitorilor individuali o oportunitate de a cumpăra Bitcoin direct de la bursa de valori, fără să fie necesară deținerea lui.

Dacă achiziționezi un Bitcoin ETF, nu vei mai fi nevoit să treci prin dificultăți tehnice precum gestionarea unui portofel Bitcoin, cumpărarea sau menținerea monedei în siguranță.

         De ce Bitcoin ETF contează pentru comunitatea criptomonedelor?

În ciuda faptului că sunt unul dintre ”bunurile” cu cea mai mare rată de recuperare a investiției, criptomonedele încă nu fac parte din portofoliile investitorilor obișnuiți. Bitcoin ETF poate ajuta la îndeplinirea acestui lucru. Poate ajuta la creșterea adopției în masă a criptomonedelor, motiv pentru care comunitatea cripto este optimistă. Aprobarea ETF-ului Bitcoin, de asemenea, poate propulsa prețul unui Bitcoin. Unii speculează că Bitcoin ETF poate trimite prețul unui Bitcoin la $35000 sau mai mult.