Virgil Griffith, șeful diviziei de proiecte speciale a Ethereum, va fi eliberat din închisoare după stabilirea cauțiunii, a afirmat reprezentantul său legal. Griffith a fost arestat săptămâna trecută pentru participarea în cadrul unei conferințe susținute în Coreea de Nord, unde se presupune că ar fi învățat audiența cum să evite sancțiunile prin folosirea tehnologiei blockchain.

Dezvoltatorul Ethereum primește o nouă reprezentanță legală

Un dezvoltator Ethereum a fost subiect de știre săptămâna trecută după ce a fost arestat sub acuzația de conspirație. Virgil Griffith, șeful diviziei de proiecte speciale a Ethereum, a fost acuzat de consiliere a Republicii Populare Democrate Coreeane (DPRK) cu privire la evitarea sancțiunilor impuse de SUA.

Conform Parchetului General al SUA pentru Tribunalul de Sud din New York, Griffith și-a folosit cunoștințele și expertiza în cadrul susținerii conferinței din Coreea de Nord unde a explicat audienței cum să se folosească de  tehnologia blockchain și de criptomonede pentru a evita sancțiunile impuse.

Griffith a fost arestat săptămâna trecută pe aeroportul internațional din Los Angeles sub acuzația de violare a Legii internaționale privind puterile economice de urgență urmând să se prezinte în instanță în cursul acestei săptămâni. Griffith va fi reprezentat de către Brian Klein din cadrul firmei de avocatură Baker Marquart, un avocat veteran în industria cripto.

Klein este cunoscut pentru reprezentarea unora dintre cele mai mari nume din industria cripto, incluzându-l pe antreprenorul Bitcoin Charlie Shrem și Marcus Hutchins.  La începutul acestui an, Klein a negociat termenii unei înțelegeri între Shrem și frații Winklevoss și a redus sentința dată lui Hutchins la 1 an cu eliberare condiționată.

Comunitatea cripto a avut o reacție pozitivă cu privire la noua reprezentare în instanță a lui Griffith, mulți susținând că Brian Klein este cel mai bun din domeniu.

Informațiile furnizate despre Ethereum ar putea să îl coste pe Griffith 20 de ani în închisoare

Conform spuselor lui Klein, Griffith va fi eliberat din închisoare de îndată ce este stabilită cauțiunea. De vreme ce finalizarea procedurilor ar putea dura și până la câteva săptămâni, Griffith nu va vedea procesul început până în anul 2020.

Bărbatul de 36 de ani, rezident din Singapore se pregătește pentru o luptă crâncenă – este acuzat de conspirare în vederea violării Legii internaționale privind puterile economice de urgență. În cadrul documentelor judiciare declasificate de către tribunal, se menționează faptul că Griffith a călătorit în Coreea de Nord în luna aprilie a acestui an, unde a participat și prezentat în cadrul „Conferinței Blockchain și Criptomonede” din Pyongyang, în ciuda faptului că nu i s-a acordat permisiunea de a călători în această țară.

Se presupune că a furnizat guvernului nord-coreean „informații valoroase din domeniul tehnologiei blockchain și criptomonedelor” și a vorbit despre „modalitățile de utilizare a tehnologiilor cripto pentru a evita sancțiuni și spăla bani.”

În afara de aceasta, Griffith ar fi spus unui agent FBI că a început să lucreze la un plan de facilitare a schimbului de criptomonede, cel mai probabil Ethereum, între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Documentele judiciare au sugerat că Griffith era conștient de violarea sancțiunilor impuse statului comunist.

Conform publicației The New York Times, Griffith a anunțat de asemenea că plănuiește să renunțe la cetățenia americană și s-a  interesat deja cum poate obține cetățenia în alte state.

Vitalik Buterin, co-fondator al Ethereum, l-a susținut pe Griffith în demersul său, afirmând ca orientarea sa geo-politică este o virtute.

Buterin nu a fost singurul care a afirmat că Griffith doar a împărtășit „informații publice”. 2600, o revistă IT pentru care Griffith a scris articole, a declarat că arestarea acestuia „a fost un atac împotriva noastră, a tuturor” a scris New York Time.