Chainlink, cea de-a 20-a cea mai mare monedă după capitalizarea de piață, este ”cel mai bun exemplu de o înșelătorie de tip pump-and-dump”, relatează firma de analiză blockchain AnChain.AI.

O schemă coordonată

”Pump-and-Dump” este practica de a crește artificial prețul unui activ pentru a atrage interesul investitorilor. Evident, numai organizatorii de ”pump” și cercul lor interior pot profita de pe urma unor astfel de scheme.

După analizarea tranzacțiilor token-ului LINK din data de 1 aprilie până pe 26 iulie, AnChain.AI a ajuns la concluzia că există o serie de adrese care declanșează în mod regulat pump-and-dump-uri. Se presupune că oricine ar urmări activitatea acestor portofele ar putea prezice fluctuațiile de preț, relatează AnChain.

Pe 29 iunie, LINK a atins cel mai înalt nivel al său (ATH) de 4.36 USD, mulțumită listării sale pe exchange-ul cripto Coinbase. Cu toate acestea, se dovedește că un număr mic de traderi au fost responsabili pentru această creștere enormă.

Capitalizarea pieței Chainlink a scăzut cu peste 600 de milioane USD din luna iunie. La momentul scrierii acestui articol LINK se tranzacționează pentru 1.78 dolari.

Echipa Chainlink se află sub presiune

Potrivit CEO-ului SmartContract, Sergey Nazarov, nu se poate face nimic în privința acestor manipulări, având în vedere că există multiple piețe pentru Chainlink. Mai mult decât atât, compania își neagă vehement implicarea în aceste scheme de pump-and-dump.

Dezvoltatorii Chainlink au mai fost acuzați că ar fi vândut loturi de 700.000 de LINK pe piața deschisă. Această ”sesiune” de vânzare, care se presupune că ar fi crescut operațiunile companiei, a apărut după ce token-ul a atins ATH-ul.