Comisia Națională de Dezvoltare și Reformare din China (NDRC), o agenție guvernamentală responsabilă cu politicile macroeconomice, a dezvăluit că ia în considerare eliminarea minării criptomonedelor în țară. Știrea a fost anunțată de Reuters pe 9 aprilie.

Se presupune că NDRC a inclus minarea criptomonedelor într-o versiune preliminară a unei liste ce conține activități industriale pe care agenția intenționează să le interzică.

Această listă face parte din Catalogul de îndrumări privind restructurarea industriei, ce a fost emis în 2005 și care determină ce industrii trebuie încurajate, restricționate sau eliminate din țară.

Deși această versiune preliminară a listei a fost pusă la dispoziția publicului pentru păreri încă din data de  8 aprilie, NDRC nu a stabilit încă o data limită până la care se mai poate practica această activitate, afirmând în schimb că aceasta ar trebui eliminată imediat.

Reuters a citat din ziarul local The Securities Times că versiunea preliminară a listei publicate de NDRC ”reflectă în mod clar atitudinea politicii industriale a țării” față de industria criptomonedelor. Publicul își poate exprima opiniile asupra acestei liste până pe 7 mai.

De când People`s Bank of China (PBoC) a interzis ICO-urile în septembrie 2017, statul chinez a depus eforturi să reducă din activitatea minerilor.

Datorită costurilor scăzute ale energiei electrice din China, unele rapoarte realizate în anii precedenți au indicat faptul că peste două treimi din totalul pool-urilor de minat erau localizate pe teritoriul Chinei. În ianuarie 2018 a avut loc o scurgere de informații, fiind dezvăluită corespondența dintre banca centrală și o instituție financiară de nivel superior, prin care banca centrală susținea dorința sa de a interzice minatul cripto în țară.

Cu toate acestea, minatul nu a fost interzis complet până în prezent, întrucât uriașa companie Bitmain, cu sediul în Beijing, încă operează atât în țară, cât și în afara ei. Această situație a continuat, în ciuda impactului negativ al bear market-ului cripto, a presiunilor interne și a creșterii neînțelegerilor de tranzacționare cu Statele Unite.

La sfârșitul lunii martie, Bitmain a anunțat planul său de a monta 200.000 de unități de minat în China pentru a beneficia de costurile scăzute ale energiei hidroelectrice.