China a lansat un sistem de identificare bazat pe tehnologia blockchain pentru orașele inteligente, care vizează o mai bună conectivitate și schimb de date între aceste orașe.

Sistemul a fost dezvoltat de 3 institute din orașul Shijiazhuang și va atribui un ID digital unic, global, orașelor inteligente, informează Global Times.

Zhang Chao, directorul Institutului de Cercetare în domeniul Industriei și Informațiilor Zhongguancun – unul dintre dezvoltatorii sistemului de ID blockchain – a spus că sistemul a fost dezvoltat de China și va fi ”distribuit și gestionat independent de către China, cu o regulă de distribuție unificată, o rezoluție de stocare distribuită și cod rezistent la modificări.”

China a început dezvoltarea orașelor inteligente în 2012 și a început să le construiască în 2016, intenționând să atingă numărul impresionant de 100 de orașe inteligente până în 2020. Potrivit Deloitte, China a creat aproximativ 500 de proiecte-pilot de oraș inteligent, reprezentând cele mai multe astfel de proiecte din lume.

Țara a adoptat într-un ritm rapid și tehnologia blockchain. Luna trecută, președintele Chinei, Xi Jinping, a susținut în mod public tehnologia emergentă, spunând că națiunea ar trebui să ia poziția de lider în dezvoltarea sa. China este, de asemenea, ”aproape gata” să lanseze propria monedă digitală națională după cinci ani de cercetare și dezvoltare.