Autoritățile din China au confiscat mii de dispozitive cripto și au arestat 22 de persoane pentru că au sustras în mod ilegal energie electrică în valoare de 3 milioane USD folosită pentru a mina Bitcoin.

Ofițerii orașului Zhenjiang au investigat timp de două luni după ce au primit rapoarte de la compania locală furnizoare de energie electrică privind creșteri anormale de consum.

Operațiuni ilegale de minat Bitcoin la scară largă

Drept urmare a investigațiilor, s-a descoperit o întreprindere frauduloasă impresionant de mare care avea ca activitate minatul de Bitcoin.

Grupul infracțional avea opera 4.000 de dispozitive de minat, răspândite în nouă fabrici diferite.

Cantitatea de energie utilizată de computere pentru activitatea ilicită de minat a fost imensă, în total întreaga operațiune a cauzat pierderi în valoare de 2.91 milioane de dolari.

„Este cel mai mare caz de furt de energie, din punctul de vedere al valorii, care a fost descoperit în Jiangsu de la fondarea Noii Chine până în prezent și un eveniment rar pentru întreaga țară”, au declarat autoritățile.

Bitcoin tratat dur

China a fost cândva cel mai mare centru de tranzacționare de Bitcoin din întreaga lume, dar situația s-a schimbat drastic în ultimii ani, deoarece țara a devenit extrem de ostilă față de activele digitale.

Guvernul comunist al Chinei a început din luna septembrie 2017 să închidă toate exchange-urile cripto, iar până în iulie 2018 un număr de 173 de platforme de tranzacționare au fost oprite. De asemenea, ICO-urile au fost interzise.

Lucrurile au devenit și mai stricte la începutul anului acesta atunci când Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă a Chinei (NDRC) a adăugat minatul de criptomonede pe o listă de activități ce trebuie treptat eliminate.

Alți mineri prinși

În luna mai a acestui an, un chinez a fost arestat pentru că a furat energie electrică pentru susținerea unor operațiuni de minat cripto. El a „tras” un cablu electric printr-un lac pentru a-și aproviziona activitatea cu energia necesară, și este estimat că a cauzat prejudicii de peste 7000 USD.

Tot în luna mai, un membru al guvernului din Australia a fost arestat pentru că a operat condus activități de minat cripto în timpul serviciului. Suspectul, un contractant IT, a modificat computere guvernamentale pentru a putea mina criptomonede în valoare de 6.184 de dolari.

În februarie, autoritățile din Germania au arestat 6 persoane pentru săvârșirea infracțiunii de furt de energie electrică pe care inculpații o utilizau la operațiuni de minat criptomonede. Întreaga operațiune a utilizat energie electrică echivalentă consumului unui cartier de 30 de case, cauzând prejudicii în valoare de 250.000 USD.

În Taiwan, o singură persoană a reușit performanța de a fura energie electrică în valoare de 3 milioane de dolari folosită pentru a mina Bitcoin și Ethereum în valoare de 14.5 milioane de dolari. Persoana în cauză a angajat electricieni pentru a reface sistemul electric a 17 companii pentru a nu fi descoperi de către compania de electricitate.