CoinMarketCap (CMC) ia foarte în serios angajamentul său față de promovarea transparenței și încrederii în ecosistemul cripto. Printr-o postare făcută pe site-ul oficial cu ocazia celebrării zilei de naștere a platformei, compania a explicat cum echipa sa lucrează din greu la reproiectarea modului în care colectează și partajează informațiile.

Echipa CMC a explicat faptul că sunt conștienți de responsabilitatea pe care o au. După 6 ani, CMC a devenit cel mai utilizat și mai fiabil serviciu de urmărire a spațiului cripto, motiv pentru care au decis să facă ceva în privința comentariilor ce pun sub semnul întrebării fiabilitatea informațiilor furnizate de exchange-uri și publicate pe CoinMarketCap.com.

Potrivit știrilor din trecut, furnizorul de indecși cripto Bitwise Asset Management a trimis un studiu celor de la SEC, dezvăluind că 95% din volumul total de tranzacționare raportat de exchange-uri este fals. După răspândirea știrilor, CMC a anunțat planurile sale de a contracara acest scenariu și de a prezenta informații fiabile publicului.

CoinMarketCap anunță DATA

Inițiativa, ce a fost anunțată în data de 2 mai, este cunoscută sub numele de DATA (Data Accountability & Transparency Alliance) și urmărește promovarea unei alianțe globale cu exchange-urile cripto pentru a oferi ”transparență, responsabilitate și dezvăluirea mai profundă proiectelor din spațiul cripto.”

Principalele obiective ale inițiative DATA sunt:

  • Revizuirea, potrivirea și îmbunătățirea standardelor de raportare din întreaga industrie.
  • Identificarea lacunelor, propunerea de strategii și măsuri pentru sporirea responsabilității și transparenței datelor.

Platforma a anunțat că un număr semnificativ de exchange-uri s-au alăturat deja inițiativei:

”Astăzi (2 mai), 12 exchange-uri s-au alăturat Alianței pentru transparența datelor: Binance, Bittrex, OKEx, Huobi, Liquid, UpBit, IDEX, OceanEX, Gate.io, KuCoin, HitBTC, Bitfinex și mulți alții vor urma să fie parteneri DATA.

Fiecare dintre aceste exchange-uri contribuie în mod semnificativ la discuțiile actuale de stabilire a standardelor și deschid calea pentru responsabilizarea și dezvăluirea datelor în spațiul criptomonedelor.”

În cazul în care un exchange nu respectă politicile CMC, statisticile sale ”vor fi excluse din toate calculele prețurilor și volumelor ajustate de pe site.”