Ziarul financiar Financial Times a publicat pe 9 martie un articol despre faptul că firma de administrare a investițiilor cu sediul în Regatul Unit, Invesco, lansează un ETF blockchain pe platforma de tranzacționare London Stock Exchange (LSEG) pe 11 martie.

Potrivit articolului, ETF-ul Invesco Elwood Global Blockchain va viza inițial 48 de companii ce sunt implicate în tehnologia blockchain. Firmele au fost selectate printr-un sistem de punctare a proprietăților, dezvoltat de compania de investiții cripto Elwood Asset Management.

Articolul menționează companii precum Apple, producătorul de cipuri Intel, producătorul de plăci video AMD, producătorul de unități de minat Taiwan Semiconductor Manufacturing și exchange-ul CME Group, ca exemple de companii ce fac parte din ETF.

Ziarul financiar Financial Times evidențiază faptul că blockchain nu este sinonim cu criptomonedele descentralizate, dând exemplu pe JMP Coin, un stablecoin creat de JPMorgan Chase în februarie.

După cum a scris Cointelegraph într-un articol de luna trecută, compania americană AdvisorShares și compania de consultanță financiară Sabretooth Advisors au anunțat că vor lansa în comun un ETF care caută companii tech, incluzându-le pe cele care folosesc tehnologia blockchain  și cloud computing – practica utilizării unei rețele de servere la distanță găzduite pe internet pentru stocarea, gestionarea și procesarea datelor.

De asemenea, la sfârșitul lunii ianuarie, exchange-ul Chicago Board Options, compania de investiții VanEck și firma de servicii financiare SolidX și-au redepus dosarele la SEC pentru a li se permite să listeze ETF-ul Bitcoin.