Ethereum este un spațiu de execuție partajat și ar trebui să dezvoltăm în cadrul său aplicații care lucrează simultan și coordonat între ele”, a spus Lubin în cadrul unei conferințe de presă Ethereal din Tel Aviv .

Lubin a anunțat că startup-ul său cu sediul în Brooklyn, ConsenSys, se va alătura ecosistemului DeFi (finanțelor descentralizate) cu o nouă suită de produse numită Codefi.

În timp ce Lubin a spus că nu deține personal token-uri de guvernare pentru sistemul de împrumuturi bazat pe Ethereum, MakerDAO, a refuzat să comenteze dacă fac parte din portofoliul ConsenSys. În orice caz, Lubin a descris sistemele DeFi precum MakerDAO și Uniswap drept unele dintre cele mai importante evoluții ale acestei industrii.

Lubin a declarat că a susținut dintotdeauna proiectul MarkerDAO.

Lex Sokolin, unul dintre conducătorii departamentului fintech de la ConsenSys, a declarat pentru gazeta de știri cripto CoinDesk că suita software Codefi ar putea fi comparată cu Twilio sau Stripe, care oferă servicii întreprinderilor ce procesează datele de plată.

”Odată cu maturizarea, ConsenSys, își descoperă modelul de afaceri”, a spus Sokolin.

Suita de produse este formată din 4 părți: date, rețele, active și plăți. Deși compania încă nu a anunțat obiectivele specifice cu privire la venituri sau clienți, este clar că startup-ul ConsenSys dorește să servească clienții persoane juridice procesând plăți cripto și oferindu-le acces la API pentru o gamă largă de cazuri de utilizare.

În prezent, există deja mai multe startup-uri susținute de ConsenSys care oferă astfel de servicii, printre acestea se numără Infura și BlockApps. Această nouă suită software este strict internă, ceea ce înseamnă că veniturile generate rămân la ConsenSys. Conglomeratul s-a străduit din 2018 să găsească modele de venituri care să se potrivească cu costurile sale de cercetare și cu creșterea rampantă.

În cele din urmă Codefi va deveni un pilon principal al modelului de afaceri ConsenSys, după rularea acestei fazei inițiale, vizând și îmbarcând clienții persoane juridice.

”Au existat multiple startup-uri și proiecte care au încercat să dezvolte astfel de sisteme, acestea fiind pionerii din această industrie. ConsenSys a avut de  învățat de la ele”, a spus Sokolin, adăugând că echipa ConsenSys a observat o diferență între produsele startup-urilor și nevoile clienților.

Un ecosistem de interacțiune

”Există o multitudine de contracte smart, fluxuri de muncă și aptitudini de care toată lumea are nevoie. Nu are sens ca fiecare organizație sau echipă care lucrează în sectorul DeFi sau activelor instituționale să rescrie același cod”, a declarat unul dintre membrii Ethereum Enterprise Alliance și coordonator al personalului de la ConsenSys, Jeremy Milar pentru CoinDesk. ”Are mult mai mult sens ca o organizație software mare, care dispune de resurse, să scrie un set de module care să se îmbine”.

Deocamdată, suita este dezvoltată în cadrul unei ”versiuni controlate” cu câțiva dezvoltatori necunoscuți.