Samsung Electronics lansează o nouă versiune a smartphone-ului său Galaxy Note 10, care vine cu un portofel cripto preinstalat, stimulând astfel și mai mult adopția criptomonedelor și a tehnologiei blockchain.

Potrivit unui articol din Wall Street Journal, noul produs reprezintă o variantă de Samsung Galaxy Note 10, însă este comercializat sub numele de ”KlaytnPhone”, numit după rețeaua blockchain dezvoltată de către uriașa platformă de mesagerie Kakao.

Produsul va fi oferit spre vânzare începând de astăzi (5 septembrie) exclusiv în Coreea de Sud, caracteristicile hardware a noii ediții nu vor diferi față de cele prezente pe actualul Galaxy Note 10, în schimb, va include aplicații blockchain și un portofel cripto. Cumpărătorii KlaytnPhone vor mai primi și o sumă specifică din criptomoneda nativă a blockchain-ului Klaytn – Klay.

Raportul a adăugat că în timp ce aplicațiile blockchain din rețeaua Klaytn sunt acum disponibile pentru telefoanele non-Samsung prin sistemul Android Google, numai ediția Klaytn va suporta tranzacții la scară completă în rețeaua Klaytn.

KlaytnPhone reprezintă un alt pas făcut de Samsung în direcția stimulării adopției criptomonedelor. Potrivit articolului, Samsung a colaborat cu Ground X pentru a lansa această ediție, o unificare realizată de către Kakao pentru a dezvolta rețeaua Klaytn.

Deși rețeaua Klaytn a fost lansată încă din luna iunie a acestui an, criptomoneda sa nativă Klay nu a fost încă listată pe exchange-uri.

Samsung a dezvăluit pentru prima dată telefonul-pilot ”crypto-friendly” în luna martie a acestui an, denumit S10, care vine cu portofele digitale care acceptă criptomonede precum Ethereum (ETH) și token-uri ERC20.