Capitala Coreei de Sud urmează să lanseze o schemă de recompense pentru membrii publicului care participă la diverse servicii publice. În plus, fondatorii proiectului din Seoul intenționează să introducă o serie de servicii blockchain pentru a crește responsabilitatea și eficiența diferitelor procese administrative.

Potrivit unui articol de pe The News.Asia, orașul Seoul își propune introducerea unui nou sistem de recompense cripto. Monedele ”S-Coins” vor fi acordate cetățenilor care participă la servicii publice, inclusiv la plata impozitelor și participarea de sondaje.

Seoul și viitorul său în sectorul blockchain

Seoul va utiliza rețeaua de plăți guvernamentală existentă, ZeroPay. Aceasta este o rețea activată cu coduri QR, iar monedele vor fi rambursabile pentru bunuri și servicii prin intermediul unui telefon mobil, fără comision plătit de vânzător.

În plus față de schema de recompense cu criptomonede ”S-coins”, Seoul își propune să revizuiască alte servicii publice folosind tehnologia blockchain. Articolul din TheNews.Asia prezintă un sistem de documente digitale care permite cetățenilor să depună calificările potențialilor angajatori fără utilizarea documentelor pe hârtie.

De asemenea, orașul speră să introducă o platformă blockchain pentru gestionarea înregistrărilor lucrătorilor cu jumătate de normă și temporari. Acest lucru ar permite o mai mare eficiență în înregistrarea timpului, precum și o simplificare a procesului contractului.

Seoul intenționează să lanseze unele dintre noile sale inițiative blockchain începând cu luna noiembrie. De asemenea, vor exista scheme suplimentare bazate pe tehnologia blockchain, care vor fi lansate în oraș la o dată nespecificată. Acestea vor include sisteme inteligente de asistență medicală și de gestionare a donațiilor.

Nu este nicio surpriză să vedem că Seoul, capitala Coreei de Sud, se orientează către tehnologia blockchain și că are planuri de lansare a unui token pentru răsplătirea cetățenilor săi. Potrivit unui articol de pe DataLight, citat de AtoZ Markets, națiunea de doar 51.5 milioane de oameni reprezintă cea de-a 3-a țară de pe planetă când vine vorba de volumul de tranzacționare cripto. Se află chiar în spatele Japoniei (locul 2) și a SUA (pe primul loc). De fapt, tehnologia este atât de populară în Coreea de Sud, încât exchange-urile locale au fost martore la mai multe perioade de-a lungul anilor în care prețul Bitcoin a fost foarte ridicat comparabil cu alte zone ale lumii.