Cripto Rezumatul zilei: știri din sfera cripto prezentate pe scurt.

Conform unui raport publicat în cursul zilei de marți de către Banca Centrală Europeană (ECB), bancherii din Europa au dezvoltat un „voucher de anonimitate” ce oferă potențialilor utilizatori de criptomonede emise de către instituțiile bancare confidențialitate limitată în cadrul desfășurării tranzacțiilor.

„Noul concept original” al ECB are ca scop realizarea unei punți între două forțe aflate în confruntare din peisajul plăților digitale: dorința europenilor de a beneficia de confidențialitate în cadrul tranzacționărilor și cerințele organismelor de reglementare cu privire la întărirea normelor ce previn spălarea de bani.


Prețul Bitcoin a scăzut cu un procent de 4,31% în cursul ultimelor zile, atingând valoarea de 6.839,01 USD cu tendințe puternice de scădere și în continuare. BTC a făcut din nou un pas în spate, scăzând de la nivelul de 7.500 USD atins în urmă cu doar două zile, îndreptându-se acum spre un nou nivel de suport. În acest moment, această tendință pare că va continua și în perioada următoare, estimându-se un nivel minim de 5.500 USD.


Compania franceză de investiții, Napoleon Asset Management, a primit aprobarea din partea organismului francez de reglementare în domeniu necesară pentru a putea lansa fondul dedicat activelor digitale destinat investitorilor instituționali și entităților cu valoare netă mare.


CNN International a difuzat recent un interviu luat CEO-ului MoneyGram, Alex Holmes, în cadrul căruia acesta a explicat de ce uriașa companie blockchain, Ripple, a fost cea mai bună alegere pentru compania pe care o conduce.

În timpul conversației cu Julia Chatterley din partea CNN, Holmes a dezvăluit de asemenea faptul că nici el și nici compania pentru care lucrează nu dețin XRP.  


Fidelity Investments, una dintre cele mai mari companii ce oferă servicii de management al activelor, înființează o nouă entitate dedicată investitorilor instituționali din Europa de active digitale.

Compania a afirmat în cursul zilei de marți că noul serviciu va fi furnizat prin intermediul Fidelity Digital Asset Services (FDAS), subsidiara sa cu răspundere limitată cu sediul în New York. Înființată în anul 2018, FDAS oferă deja servicii de custodie și servicii de execuție clienților săi instituționali din SUA.


Deutsche Bank, una dintre cele mai mari bănci din Germania, a acceptat afirmația cum că monedele digitale ar putea în final înlocui numerarul în următorii zece ani. Instituția a publicat un raport în cadrul căruia recunoaște potențialul pe care îl au criptomonedele și modalitățile variate în care acestea ar putea fi folosite în viitor pentru a înlocui numerarul așa cum îl cunoaștem în prezent.  


Coinbase, exchange-ul cu sediul în San Francisco, a anunțat realizarea unui parteneriat cu DustAid, o organizație ce facilitează realizarea de donații în criptomonede, în vederea implicării în cadrul unor acțiuni de caritate cu ocazia Crăciunului care se apropie.

Potrivit anunțului făcut de Coinbase, parteneriatul va permite utilizatorilor Coinbase din cadrul Marii Britanii să doneze criptomonede prin intermediul a trei organizații de caritate ce luptă pentru diferite cauze. Pentru a oferi suport acestor organizații, DustAid va utiliza Coinbase Commerce, soluția exchange-ului destinată comercianților în vederea acceptării de către aceștia a plăților efectuate în criptomonede.


Potrivit unui studiu de cercetare efectuat de către Banca Centrală Europeană (ECB) există în viitor posibilitatea ca banca centrală să dezvolte un sistem de plăți efectuate prin intermediul propriei monedei digitale (CBDC) ce va proteja confidențialitatea utilizatorilor.

Conform raportului denumit „Explorarea confidențialității în cazul monedelor digitale emise de către banca centrală”, Sistemul European al Băncilor Centrale a dezvoltat un prototip al anonimității CBDC ca parte a cercetărilor aflate în desfășurare privind CBDC și potențialele beneficii aduse publicului. Prototipul a fost dezvoltat în colaborare cu companiile tehnologice R3 și Accenture.


Cripto Rezumatul zilei de 17 decembrie 2019 a fost prezentat de către cryptoromania.ro.