Cripto Rezumatul zilei: știri din sfera cripto prezentate pe scurt.

Coinfloor, cel mai longeviv exchange cripto din Marea Britanie, și-a dezvăluit intenția de a delista criptomoneda Ethereum pentru a se concentra doar asupra tranzacțiilor Bitcoin de acum înainte.

Potrivit unui articol publicat în cadrul blogului companiei în data de 17 decembrie, exchange-ul dorește să ofere doar servicii Bitcoin începând cu primul trimestru al anului 2020.


EOS VC, departamentul de capital de risc din cadrul Fundației EOS, a anunțat lansarea unui nou nivel de sistem din cadrul Proiectului Grants.

Programul Grants se concentrează asupra a două tipuri de membrii EOS. În primul rând și cel mai important în cadrul acestui proiect, participanții activi din cadrul comunității vor fi recompensați. Promițătoarele produse dezvoltate în jurul protocolului EOSIO pot astfel căuta modalități de finanțare.


Nivelul de scepticism din jurul următorului „Bitcoin halving” continuă să crească. În cadrul unui newsletter trimis astăzi, Bloomberg a prognozat faptul că mult anticipata recompensă de minare ar putea să conducă de fapt la crearea unei piețe „big bear” fapt ce va îi va face până și pe cei mai convinși susținători ai pieței bull să își retragă cuvintele.


XRP a scăzut precipitat în această săptămână cu un procent de 18%, ceea ce a făcut ca prețul acesteia de sub nivelul de 0,20 USD să atingă valoarea de 0,1830 USD. Spre deosebire de BTC, criptomoneda a reușit în sfârșit să scadă sub pragul de suport de 3000 SAT după săptămâni întregi în care s-a luptat să se mențină în acea zonă. Această recentă scădere de preț a făcut ca XRP să înregistreze un nou cel mai mic nivel din cursul ultimilor ani, lucru ce nu s-a mai întâmplat din luna decembrie a anului 2017.


Roger Ver, cofondator în cadrul Bitcoin Cash (BCH) și deținător al Bitcoin.com, a răspuns în cele din urmă la criticismul produs de listarea controversatului altcoin, HEX. „Dacă nu vă place HEX, nu îl tranzacționați” a afirmat în cadrul unei postări pe Reddit. Membrii comunității Bitcoin Cash s-au aflat de atunci pe picior de război datorită faptului că fondatorul proiectului lor a validat în mod public controversatul proiect cripto.


Compania blockchain dezvoltatoare de software, Orchid Labs, a lansat propria rețea orientată spre confidențialitate alături de propriul token, OXT.

Conform unei postări de blog din data de 16 decembrie, moneda digitală a Orchid Labs, OXT, a devenit imediat disponibilă pentru tranzacționare în cadrul exchange-ului major din SUA, Coinbase Pro.

Conform anunțului făcut, OXT va fi disponibilă în zonele unde jurisdicțiile locale permit Coinbase să opereze, cu excepția statului New York. Coinbase Pro a început să accepte efectuarea de depozite OXT din data de 13 decembrie. Prețul token-ului Orchid a scăzut cu 20% după lansarea sa.


Compania blockchain, Fenbushi Capital, a intrat pe piața afacerilor de staking.

Fenbushi a realizat un parteneriat cu startup-ul staking-as-a-service, Staked în vederea realizării inițiativei sale. Staked va furniza infrastructura necesară companiei cu sediul în Shanghai, Fenbushi, ce vizează intrarea pe piața din Asia.


Kyber Network, protocolul din cadrul Ethereum dedicat proceselor de agregare a lichidității și facilitare de schimburi în cazul token-urilor ERC – 20, este gata să lanseze o actualizare majoră.

Actualizarea denumită Katalyst este programată să aibă loc în cel de-al doilea trimestru al anului 2020 și se spune că va fi un upgrade major adus protocolului Kyber cu scopul de a veni în întâmpinarea nevoilor de lichiditate din cadrul ecosistemului financiar descentralizat (DeFi) cu mai multă eficiență.


Compania majoră de audit, Ernst & Young, a făcut public serviciul de revizuire destinat token-ului propriu și contractelor smart în vederea testării de către utilizatori.

Lansată la începutul zilei de astăzi, versiunea beta publică permite utilizatorilor să insereze coduri pentru a fi analizate, proces în care vor fi identificate riscurile de securitate prin testarea funcționalității și eficienței contractelor smart, fiind de asemenea evaluată și calitatea codării.


Cripto Rezumatul zilei de 18 decembrie 2019 v-a fost prezentat de catre cryptoromania.ro.