Cripto Rezumatul zilei: stiri din sfera cripto prezentate pe scurt.

Cu anul 2020 pe cale să înceapă, întrebarea de un milion de dolari ce stă pe buzele tuturor membrilor din cadrul comunității cripto este cum va evolua Bitcoin în anul care vine.

Realitatea este că nimeni nu știe în mod sigur care va fi evoluția acestei criptomonede. Strategul din cadrul Bloomberg, Mike McGlone a afirmat recent că moneda dominantă din cadrul pieței cripto este mai posibil să fie tranzacționată la prețul de 10.000 USD decât la cel de 5.000 USD în anul 2020.


Președintele Iranului a propus crearea unei monede digitale musulmane ca reprezentând unul dintre mijloacele de contracarare a dominanței economice a SUA.

În cadrul unei conferințe islamice susținute în Malaezia în data de 19 decembrie președintele iranian, Hassan Rouhani, a făcut apel la națiunile musulmane în vederea întăririi cooperării financiare și tranzacționale dintre acestea, eliminând astfel dependența de dolarul american, potrivit unei știri publicate de către agenția de știri Associated Press.


Ticketmaster, una dintre cele mai mari companii de vânzare și distribuție de bilete din lume, a anunțat în luna octombrie a anului 2018 că a achiziționat Upgraded, o companie blockchain specializată în distribuția și vânzarea de bilete destinate evenimentelor live.

Prin aplicarea tehnologiei blockchain, Ticketmaster dorește să rezolve cele mai mari probleme cu care se confruntă industria de miliarde de dolari din domeniul ticketing. De exemplu, compania intenționează să folosească tehnologia blockchain pentru a furniza organizatorilor de evenimente posibilitatea de a exercita mai mult control și de a putea superviza mai bine distribuția de bilete, protejând totodată cumpărătorii împotriva bietelor false.


Dată fiind lipsa unei autorități centrale de reglementare atât a procesului de emitere cât și a serviciilor de custodie, criptomoneda Bitcoin a fost adesea descrisă ca fiind rezistentă la confiscare. Știri publicate recent în Hong Kong evidențiază importanța unor astfel de atribute, mai ales în contextul unei lumi divizate aflată în continuă creștere.

Autoritățile din cadrul Regiunilor administrative speciale din China au înghețat un fond de aproape 9 milioane USD proveniți din donații primite de către manifestanții din Hong Kong. Blocarea ajutorului financiar într-o așa manieră drastică este una dintre cele mai eficiente metode utilizate de către autorități pentru a reduce la tăcere mișcarea de rezistență. Totuși, într-o lume post Bitcoin, astfel de măsuri radicale de coerciție par să își reducă totuși din eficiență.


Robinhood, compania de brokeraj cu sediul în San Francisco, a fost amendată cu suma de 1,25 milioane USD de către Autoritatea de reglementare a industriei financiare din SUA (FINRA) pentru imposibilitatea de a asigura cea mai bună manieră de procesare a comenzilor clienților în momentul în care aceștia erau redirecționați către patru broker-dealers.


O știre publicată în cursul zilei de miercuri de către Biroul Departamentului de Justiție din cadrul Inspectoratului General a dezvăluit faptul că guvernul SUA utilizează cel mai popular site de date din industria cripto, CoinMarketCap, pentru a evalua valoarea criptomonedelor confiscate.


Thailanda, una dintre cele mai vizitate țări ale lumii, va aplica în curând tehnologia blockchain în cadrul serviciului său electronic de vize, Electronic Visa On Arrival (eVOA).

Noul sistem eVOA ce are la bază tehnologia blockchain, intenționează să crească viteza de procesare a aplicațiilor digitale asigurând protejarea datelelor și va fi în curând disponibil pentru mai mult de 5 milioane de turiști din 20 de țări.


Brian Armstrong, CEO-ul Coinbase, a obținut un brevet din partea SUA pentru o invenție ce oferă posibilitatea de a trimite Bitcoin la fel de ușor cum se trimite un email, iar aceasta la propriu.

Brevetul, acordat în cursul zilei de marți, documentația fiind depusă în luna martie a anului 2015, detaliază principiul de funcționare a unui sistem ce permite utilizatorilor să efectueze plăți în criptomonede prin intermediul unor adrese de email conectate la adresele corespondente ale unor portofele electronice. Expeditorul face o solicitare pentru a trimite criptomonede unei adrese de email, iar sisitemul transmite în mod automat cantitatea convenită – atâta timp cât acesta deține aceste fonduri – din portofelul expeditorului în portofelul corespondent adresei de email a destinatarului.


DappRadar, un serviciu web de urmărire a celor mai populare aplicații descentralizate (dapps), a publicat cel mai recent raport anual realizat ce descrie starea generală a acestui sector. Potrivit acestuia, Ethereum se află în continuare la conducere în clasamentul realizat din punct de vedere al activităților de dezvoltare desfășurate până în prezent.


Cripto Rezumatul zilei de 19 decembrie 2019 v-a fost prezentat de catre cryptoromania.ro.