Cripto Rezumatul zilei: știri din sfera cripto prezentate pe scurt.

Fondul Monetar Internațional (IMF) a recomandat recent băncilor centrale din întreaga lume să ia în considerare varianta introducerii de monede digitale emise de către acestea, dar să procedeze cu grijă în acest sens.

Monedele digitale s-ar putea dovedi utile băncilor centrale.

În cadrul celei mai recente postări de blog, IMF a sugerat faptul că introducerea unei monede digitale ar putea aduce numeroase beneficii. Acestea includ: reducerea costurilor cu gestiunea politicilor monetare și oferirea de suport persoanelor ce nu apelează la serviciile bancare, în vederea includerii acestora în cadrul sistemului financiar bancar.


După menținerea poziției deasupra nivelului de 7.000 USD de-a lungul ultimelor două săptămâni, criptomoneda Bitcoin a scăzut pentru un timp relativ scurt sub acest nivel în data de 14 decembrie. La momentul relatărilor, prețul Bitcoin depășise 7.000 USD din nou, dar diferența înregistrată era foarte mică. Valoarea sa a fost de 7.068,67 USD în timp ce piața a continuat să se consolideze sub nivelul valorii de 7.500 USD.

Cu toate acestea, potrivit datelor publicate de către Glassnode, comunitatea continuă să păstreze activele deținute în ciuda desfășurării unei faze bear a valorii criptomonedei.


Potrivit companiei de analiză blockchain Chainalysis, prețul Bitcoin ar putea să aibă în continuare de suferit atâta timp cât cei aflați în spatele escrocheriei PlusToken continuă să încaseze contravaloarea monedelor deținute. În cadrul unui studiu recent, compania de analiză a sugerat faptul că există o legătură directă între acțiunile prețului criptomonedei dominante pe piață și cea mai mare escrocherie cripto din istoria criptomonedelor.  


Potrivit companiei de analiză blockchain Chainalysis, prețul Bitcoin ar putea să continue să sângereze atâta timp cât cei aflați în spatele escrocheriei PlusToken continuă să încaseze contravaloarea monedelor deținute. În cadrul unui studiu recent, compania de analiză a sugerat faptul că există o legătură directă între acțiunile prețului criptomonedei dominante pe piață și cea mai mare escrocherie cripto din istoria criptomonedelor.  


Jeanine Hightower-Sellitto, director de operațiuni în cadrul exchange-ului cripto Gemini, consideră că investitorii instituționali vor petrece anul 2020 continuând să învețe avantajele și dezavantajele investițiilor în sfera cripto.

Compania de cercetare în domeniul activelor digitale, The Block, a discutat recent cu Hightower-Sellitto pe marginea Summitului Activelor Digitale ce a avut loc la finalul lunii noiembrie în New York. În cadrul interviului acordat, Hightower-Sellitto a abordat subiectul nou lansatelor servicii de custodie și produse destinate efectuării de plăți, a vorbit despre poziția exchange-ului în cadrul unei piețe aglomerate și aflate în continuă creștere și de asemenea despre viziunea sa în ceea ce privește anul care urmează.


Bitcoin a început ziua de luni pe un teritoriu cu tentă pozitivă dat fiind faptul că atenția investitorilor s-a îndreptat spre piețele de risc.

Criptomoneda dominantă a avut un trend ușor descendent în cadrul tranzacțiilor desfășurate în cursul dimineții. A reușit să asigure o creștere ușoară pe măsură ce sesiunea a ajuns la maturitate, stabilind un nivel maxim intraday de 7.131,99 USD.

Mișcarea a dus la creșterea prețului cu până la 1,20 procente dar nu a reușit să îl maximizeze însă sub forma unei mișcări semnificative. La 14:01 UTC, Bitcoin se tranzacționa la o valoare de 7.133 USD, mai mare cu un procent de 0,31.


Justin Drake, un cercetător din cadrul Fundației Ethereum (EF) responsabil cu activități de partiționare a bazelor de date, a sugerat spre discuție data de 30 iulie 2020, ca dată propusă pentru lansarea genezei blocului ethereum 2.0.


Cetățenii venezueleni, incluzând muncitorii din sectoarele publice, pensionarii și militarii vor primi token-ul Petro cu ocazia acestui Crăciun, atâta timp cât se înregistrează în cadrul platformei naționale de efectuare de plăți cripto.


Cripto Rezumatul zilei de 16 decembrie 2019 a fost prezentat de către cryptoromania.ro.