Recent a ieșit la suprafață faptul că Walmart intenționează să-și înregistreze drepturi de autor pentru propria sa criptomonedă, urmând pașii proiectului cripto dezvoltat de platforma Facebook Libra. Potrivit experților, intrarea lanțului de magazine Walmart în sectorul monedelor digitale ar putea avea un succes mai mare în fața autorităților de reglementare.

Jaret Seiberg, un analist la banca de investiții Cowen, consideră că noua idee de criptomonedă a companiei Walmart ar putea obține undă verde de la autoritățile de reglementare înaintea proiectului Libra. Acest lucru se datorează faptului că moneda nu aspiră la ”demersurile globale” pe care moneda Libra intenționează să le realizeze.

Walmart ar putea obține o poziție favorabilă

Walmart a aplicat deja pentru obținerea unui brevet, dar a declarat recent că nu are de gând să-l pună în practică în viitorul apropiat. Acest lucru este în contrast puternic cu Facebook, care are deja Libra și portofelul corespunzător, Calibra, gata de lansare odată aprobate.

O parte din motivul pentru care autoritățile de reglementare ar fi mai probabil să aprobe criptomoneda lanțului de magazine se datorează obiectivelor sale care nu sunt amenințătoare. În timp ce Libra intenționează să fie utilizată la nivel global, moneda lui Walmart este doar o monedă pentru lanțul său de magazine. Numerarul poate fi schimbat pentru ”Walmart Coin” care poate fi cheltuit în orice locație a magazinului. Ar fi mai comparabil cu numerar cu puncte de fidelitate, mai degrabă decât cu un proiect digital global de active, cum este Libra.

Mai puțin amenințător

Singura amenințare reală pentru oferta digitală a lui Walmart este că ar putea întâmpina o reacție negativă din partea băncilor mai mici și a companiilor de credit. În cele din urmă, potrivit lui Seiberg, el nu se așteaptă ca parlamentarii să fie permisivi cu proiectul companiei Walmart, cu toate că ar putea influența și alte lanțuri de retail și corporații să emită propriile monede. Libra rămâne, totuși, o amenințare mult mai mare și un obstacol în materie de reglementare pentru guvernele din întreaga lume.

Potrivit whitepaper-ului său, Libra urmează să fie lansată în 2020, dacă poate satisface nevoile de reglementare necesare. Moneda companiei Walmart, pe de altă parte, pare mai mult un vis îndepărtat decât un produs tangibil. Totuși, ne putem aștepta ca Walmart să-și ridice aspirațiile cripto dacă Libra este oarecum aprobat mai devreme decât se aștepta.