Recent a avut loc la Romexpo evenimentul Go Tech World, un eveniment internațional care a strâns la un loc speakeri naționali și internaționali, companii naționale și internaționale din zona fintech, hi-tech, outsorcing, data service, robotică și blockchain.

Nu știu câți dintre voi și-au dat seama dar evenimentul Go-Tech World este același format de eveniment Internet & Mobile World care s-a rebrenduit în căutarea de răspunsuri în noile tehnologii și forme de comunicare apărute.

Ce a oferit go-tech în acest an?

go>tech world a oferit în acest an acces la sute de soluții tech B2B, insight-uri relevante și aplicabile de la experți pe diferite arii digitale și o semnificativă oportunitate de networking și creare de conexiuni. A existat chiar un tonomat unde puteai să cumperi criptomonede precum Bitcoin, Ethereum și Litecoin.

S-a observat în acest an o atenție sporită spre soluțiile fintech și spre tehnologiile de tip blockchain pentru soluționarea unor probleme din zona de supply chain sau logistică.

“În acest an am făcut deja pași importanți prin atragerea de vizitatori și companii expozante din țări precum Ungaria, Serbia, Germania, Moldova, Grecia dar și alte state din Europa. În plus, am avut focus pe ideea de a contribui la accelerarea strategică a digitalizării mediului de business prin resursele relevante pe care le aducem în cadrul evenimentului.”, a declarat Alexandru Măxineanu (Project Manager, go>tech world).

Cea de-a 8-a ediție a evenimentului a inclus o zonă expozițională de 7194 mp2 unde au fost prezentate soluții digitale B2B, iar în cadrul celor 7 scene au urcat experți internaționali și locali.

Pentru a simplifica accesul la topicurile de interes, fiecare scenă a avut o denumire proprie: Main Stage, IT Ops Stage, Digital & E-commerce Stage, MarTech Stage, Security Stage, Java Stage și .NET Stage.

În plus, zona expozițională a fost împărțită pe segmente relevante pentru piețele emergente actuale: Digital & E-Commerce, Developers, Business Software & Cloud, Infrastructure & Information Security, Devices & Internet of Things sau Tech Startups.

Ce ne-a plăcut la ediția din acest an go-tech?

● Conținut relevant și aplicabil – Practic găseai cu ușurință informațiile de care aveai nevoie pentru că harta era colorată în așa fel încât să nu te rătăcești;
● Platforma de networking și new business – unde profesioniștii, vizitatorii, expozanții și partenerii, au putut să beneficieze de networking de calitate.
● Programul dedicat start-up-urilor, care oferă antreprenorilor aflați la început de drum oportunitatea de a-și prezenta produsul sau soluția digitală în fața comunității de business.

Minusuri go-tech

Chiar dacă nu a fost un eveniment targetat pe tehnologii de tip blockchain și criptomonede, dar prezența acestui subiect atât la nivel de topicuri cât și la nivel de standuri a fost destul de sărăcăcioasă în contextul în care Facebook dar și alte companii mari și-au arătat interesul pentru acest segment prin crearea unui stablecoin – LIBRA.

Ce speakeri au venit în acest an la Go Tech

● Jason Yim – Trigger, Manju Annie Oommen – Fujitsu;
● Tyler Lindell – Tesla’s AR/VR group founder, Gareth Morlais – ex-BBC;
● Steven Rymell – Airbus CyberSecurity, Jarno Limnéll -TOSIBOX;
● George Adams – jClarity, Peter Pilgrim – Java Champion;
● Maarten Balliauw – JetBrains, Ibon Landa – General Manager and Head of Industry 4.0 projects at Plain Concepts.

Ce companii au avut standuri la Go tech

NTT DATA – Security Stage Partner, Trencadis – IT Ops Stage Partner
Cognizant Softvision – Java Stage Partner, UiPath – .NET Stage Partner, Waze – Martech Stage Partner, Engie, certSIGN, ENEL X, SYSWIN Solutions, Konica Minolta, SoftOne, Lidl Digital, E.ON România, VIVA Telecom – Internet Partner, Renault – Car Partner, KITE – Digital Partner, L’OR – Networking & Coffee Partner, IQOS – Experience Partner