ConsenSys, compania blockchain dezvoltatoare a ecosistemului Ethereum ce deține mai mult de 30 de centre (hub-uri) în toată lumea, a dispus încetarea operațiunilor cheie din India și Filipine.

Joe Lubin, managerul general ConsenSys, a informat echipele din India și Filipine că operațiunile desfășurate în aceste state vor fi sistate, informație ce a fost transmisă prin intermediul unui email.

Unul dintre membrii echipei din India alcătuite din 7 persoane a confirmat închiderea biroului local precum și încetarea operațiunilor desfășurate în statul Filipine și a adresat ulterior întrebări suplimentare biroului principal al companiei, din Brooklyn, New York.

„Un total de 11 posturi au fost desființate în India și Filipine datorită unei acțiuni de realiniere la normele privind nivelul vânzărilor și mărimea echipelor de vânzări din aceste țări” a afirmat purtătorul de cuvânt al ConsenSys, Kara Miley, fără a oferi însă mai multe detalii legate de acest subiect.

Reducerile au urmat unei acțiuni de disponibilizări în masă ce a avut loc la finalul anului trecut și a avut drept urmare concedierea a aproximativ 13% din totalul angajaților companiei ConsenSys atunci în total de aproximativ 1.200 de angajați (numărul total scăzând în prezent la aproximativ 1.000 de angajați). Compania tip venture studio (o organizație ce dezvoltă afaceri starup) a crescut rapid în timpul ultimei piețe bull cripto, moment în care prețul token-urilor Ethereum a atins un nivel de 1.000 USD dar și-a retrasat obiectivele în timpul iernii următoare.

În vreme ce birourile din India și Filipine au angajat în total un număr mai mic de 12 persoane, acestea au lucrat la proiecte importante ce s-au bucurat de multă atenție.

ConsenSys India s-a ocupat de câteva proiecte de descentralizare în cadrul unor industrii diferite, cum sunt sectorul medical și cel funciar. De asemenea, echipa din India a avut în grijă realizarea unui proiect educațional ambițios, ce a avut ca scop promovarea codării Ethereum în cadrul regiunii.

În Filipine, ConsenSys a ajutat la dezvoltarea unei rețele interbancare de efectuare de plăți ce avea la bază tehnologia blockchain, proiect cunoscut sub denumirea de Projecti2i, în care a fost implicată UnionBank. Este neclar însă în acest moment ce se va întâmpla cu acest proiect de acum înainte.

În luna martie, ConsenSys Ventures a efectuat o investiție în exchange-ul cripto din Filipine, PDAX, a cărei valoare nu a fost făcută publică.