Digital Asset, creatorii limbajului public DAML de contracte smart, au anunțat în cursul zilei de astăzi că au colectat mai mult de 35 de milioane USD în cadrul unei runde Seria C de strângere de capital unde au participat atât investitorii actuali cât și investitori noi. Ultima rundă de finanțare ridică suma totală strânsă de Digital Asset de la înființarea sa din anul 2014, la valoarea totală de 150 de milioane USD.

Fondurile vor fi folosite în vederea accelerării procesului de adopție a platformei DAML în cadrul diferitelor industrii, măririi gamei de produse partenere susținute de către DAML și finanțării dezvoltării de astfel de noi produse menite să îmbunătățească experiența oferită de dezvoltator, aici fiind vorba în special de proiectul DABL: prototipul bazat pe servicii cloud și dezvoltarea unui mediu destinat aplicațiilor DAML.

„DAML vă permite să vă concentrați strict pe necesități în vederea diferențierii produsului oferit pentru a elimina complexitatea ce nu contribuie la adăugare de valoare organizației. 90% din timpul alocat dezvoltării este risipit ca urmare a desfășurării unor procese nedefinite de lucru. Prin intermediul acestei noi finanțări vom merge mai departe cu misiunea de a ne concentra pe procentul de 10 la sută de adăugare de valoare prin construirea unei experiențe plăcute de tranzacționare a contractelor smart oriunde în lume, indiferent de locul în care aplicația rulează.”

Yuval Rooz, co-fondator și CEO Digital Asset

DAML este un limbaj dedicat contractelor smart de generație următoare pe care Digital Asset l-a făcut public la începutul acestui an. Acesta este folosit pentru a crea contracte smart, sau programe ce automatizează procesele tranzacționării și facilitează, verifică și pun în aplicare în mod digital, înțelegerile realizate între două sau mai multe entități.

Parteneri Digital Asset

Digital Asset furnizează servicii de integrare comercială a platformei DAML în cadrul diferitelor platforme ale partenerilor săi – de la cele mai mari întreprinderi și până la startup-urile de tehnologie – pentru a oferi diverselor organizații posibilitatea de a dezvolta aplicații sigure, sofisticate, conforme cu reglementările în vigoare și consistente din punct de vedere operațional mai rapid lansându-le apoi prin intermediul oricărui registru.

În luna aprilie, compania a anunțat realizarea unui parteneriat cu VMware în vederea integrării platformei DAML în cadrul blockchain-ului VMware. Ulterior, au fost anunțate și mai multe procese de integrare, cu: Hyperledger Sawtooth, Hyperledger Fabric, Corda și baza de date a Amazon, QLDB, precum și baza de date Aurora.

„Suntem deosebit de încântați să vedem angajamentul luat de către investitorii noștri de a sprijini companiei Digital Asset, susținând-o în demersurile de îndeplinire a viziunii sale. Această nouă finanțare ne va permite să ne sporim eforturile în vederea susținerii platformelor bazate pe DAML, construirii de momentum existent în toată lumea în spatele DAML și creșterii numărului de clienți ce operează în cadrul diferitelor industrii.”

Emnet Rios, CFO și COO Digial Asset.