DiversiFi, cunoscut anterior ca EthFinex, se pregătește să-și transforme structura sa oficială de guvernare de la centralizată la descentralizată folosind o Organizație Autonomă Descentralizată (Decentralized Autonomous Organization/DAO).

Potrivit Finder, DiversiFi dezvoltă un cadru tokenizat pentru a stimula utilizatorii să devină furnizori de lichidități, plătindu-le o taxă prin intermediul token-ului nativ NEC.

După atacul cibernetic asupra DAO din 2016, conceptul a devenit oarecum tabu, reînviind în popularitate doar după succesul lui MakerDAO și MolochDAO.

Într-o schimbare revigorantă a ierarhiei corporative, DiversiFi elaborează un plan de reducere a controlului propriu asupra platformei și în schimb predă autonomie utilizatorilor înșiși.

Exchange-ul Bitfinex a oferit următoarele motive pentru încorporarea acestor modificări: stimularea utilizatorilor pentru a permite o lichiditate mai mare pe platformă și distribuirea de token-uri NEC în ecosistem.

În prezent, DiversiFi deține 400 de milioane din oferta existentă de 500 de milioane și intenționează să-și ’ardăpartea de token-uri pentru a crea un preț favorabil pentru acesta.

O zi obișnuită la DiversiFi implică un volum de aproximativ 63.000 USD. Cu un preț de piață de 0.05 USD pentru fiecare token, randamentul de a fi furnizor de lichidități este de doar 0.95%. Investitorii ar duce-o mai bine dacă ar deține obligațiuni de trezorerie.

Întreaga poveste este că pe măsură ce platforma trece în starea descentralizată, tot mai mulți utilizatori vor fi atrași, crescând astfel volumul de tranzacționare, cererea pentru NEC și, în final, porțiunea de taxe plătite furnizorilor de lichiditate.

Odată cu apariția lui Moloch care arată că sistemul de guvernare on-chain poate fi executat eficient folosind o DAO și cu un departament al Bitfinex care recunoaște beneficiile structurii DAO, s-ar spera că acesta este doar începutul a ceea ce urmează.

DAO-urile pot introduce o schimbare revoluționară în modul de administrare a companiilor și în puterea părților interesate asupra ecosistemului.