ETF-ul Blockchain Invesco Elwood Global, care gestionează un fond de 1 miliard de lire în active, este tranzacționat acum pe London Stock Exchange. Poate fi acesta considerat un semn că în curând va ajunge și în Statele Unite?

ETF-ul Blockchain Invesco Elwood Global a fost listat pe London Stock Exchange. ETF-ul va investi în 48 de companii incluzând în compania Taiwan Semiconductor Manufacturing, ce produce chip-uri de minat cripto, și CME, prima platformă de tranzacționare americană ce a oferit contracte futures pe Bitcoin în Statele Unite. Printre aceste companii se mai numără și Overstock, Square și Kakao.

În total, ETF-ul va avea un portofoliu de 48 de companii bazat pe un sistem de punctaj calculat de Elwood Asset Management, o companie de investiții specializată în active digitale. Cele mai mari zone geografice reprezentate sunt: Statele Unite (39%), Japonia (29%) și Taiwan (12%). Aproximativ jumătate din companiile ce iau parte la acest ETF sunt din sectorul tehnologic împreună cu cele din sectoarele financiare și a serviciilor de comunicații.

Tranzacționarea oficială a ETF-ului Invesco reprezintă un punct de referință pentru sectorul activelor digitale. Deși există alte 6 ETF-uri similare în lume, ETF-ul Invesco este primul din zona Europei.

london stock exchange group

ETF-ului i-a fost atribuit ticker-ul Bloomberg – BCHN și o taxă anuală de gestionare de 0.65%. Prețul unei acțiuni la momentul scrierii acestui articol este de 41 USD în condiții de volatilitate minimă.

Deși ETF-ul este ”ambițios”, investitorii nu sunt toți de aceeași părere. Una dintre companiile importante ale portofoliului este Rio Tinto, o companie minieră specializată în active hidroelectrice ce se extinde către sectorul minatului de criptomonede. Acest lucru a fost privit cu scepticism. O altă companie blockchain mai mică este investigată de SEC. Cu toate acestea, marea majoritate a companiilor listate în ETF nu întâmpină niciun impas.

În Statele Unite, companiile încă se străduiesc să obțină acordul autorităților (SEC) pentru aprobarea unui ETF Bitcoin. Totuși, ETF-ul Invesco ar putea să le ofere unele speranțe.