Synthetix, o platformă ce permite crearea de active sintetice (synthetic) on-chain (Synths) în cadrul Ethereum, a anunțat în cursul zilei de astăzi că integrarea serviciului de oracol al Chainlink a fost finalizată, iar de de acum este activă.

Prin intermediul acestei integrări sunt furnizate surse descentralizate de stabilire de preț pentru un grup de valute selecționat din cadrul pieței de tranzacționare a Synthetix și pentru produsele Synths. Au fost selectate pentru prima lansare următoarele active:

  • AUD/USD (sAUD — Dolar Australian)
  • EUR/USD (sEUR — Euro)
  • CHF/USD (sCHF — Franc Elvețian)
  • GBP/USD (sGBP — Liră Sterlină)
  • JPY/USD (sJPY — Yen Japonez)
  • XAU/USD (sXAU — Aur/ uncie)
  • XAG/USD (sXAG — Argint/ uncie)  – Exemplu preluat din cadrul Chainlink Reference Data

Prin intermediul acestei descentralizări a surselor de stabilire a prețului, traderii vor putea să obțină accesul la o gamă mai largă de active tradiționale on – chain utilizând platforma Synthetix.Exchange, iar aceasta în condițiile păstrării custodiei totale asupra activelor deținute.

Dat fiind faptul că ne-am bazat întotdeauna pe sursele obișnuite de stabilire de preț în cadrul mecanismului nostru de tranzacționare a produselor derivate, găsirea unei soluții viabile descentralizate de oracol a constituit tot timpul o prioritate. Chainlink ne oferă acum soluția ce este aplicată de către o echipă excelentă și susținută de o comunitate neprețuită.

  • Kain Warwick, fondatorul Synthetix

De îndată ce aceste active dovedesc că funcționează cu succes prin intermediul contribuției Chainlink, Synthetix și Chainlink vor căuta să integreze o nouă gamă de active sintetice în care vor fi incluse criptomonedele și indecșii.

Suntem deosebit de entuziasmați să lucrăm alături de Synthetix în vederea oferirii de suport pentru continuarea procesului de descentralizare a platformei acestora utlizând oracole demonstrat ca fiind sigure, de date. Această integrare reprezintă un progres în ceea ce privește aplicațiile DeFi, exemplificând modalitatea în care produse financiare descentralizate pot menține siguranța proceselor end-to-end prin intermediul unor oracole de încredere și unor surse de date inviolabile. Mentenanța descentralizată sau furnizarea de date este un pas înainte pentru DeFi și suntem deosebit de bucuroși să fim parte a procesului de adăugare a acestui nou nivel de descentralizare în cadrul unei aplicații lider de piață cum este Synthetix.

– Sergey Nazarov, cofondator în cadrul Chainlink