Potrivit unui articol realizat de gazeta de știri financiare Financial Times, FMI (Fondul Monetar Internațional) și Banca Mondială (World Bank) lansează un blockchain și o monedă digitală cu scopul de a familiariza personalul cu aceste concepte.

Moneda va fi accesibilă doar în cadrul organizației și nu poate fi folosită pentru cumpărarea bunurilor sau serviciilor din lumea reală. În schimb, un model de economie monetară digitală va funcționa pe post de studiu-pilot. Personalul va câștiga token-uri prin atingerea obiectivelor de instruire, iar apoi își pot transforma câștigurile în diferite tipuri de recompense. Token-urile vor putea fi accesate printr-o aplicație numită ”Learning Coin” – pentru a sublinia utilizarea educațională. Această aplicație va accesa de asemenea și blogurile, cercetările și conținutul video al instituției.

Anunțul FMI a evidențiat creșterea industriei criptomonedelor, activelor digitale și a altor utilizări ale tehnologiei blockchain și proliferarea simultană a informației despre aceste lucruri, pe niveluri variate de credibilitate și subiectivism.

Anunțul a făcut cunoscut un ”decalaj în creștere a cunoștințelor” dintre autoritățile legislative și economiști pe de-o parte și dezvoltatorii și utilizatorii tehnologiei blockchain pe de altă parte. Acesta a mai subliniat aplicațiile extinse alte tehnologiei blockchain și nevoia de a răspunde la ele. Acum câteva zile, directorul executiv al FMI, Christine Lagarde, a spus celor de la CNBC că monedele digitale ”zguduie în mod clar sistemul financiar.”

FMI și Banca Mondială au o relație strânsă, ele cooperând în mod regulat, furnizând ajutor financiar economiilor în criză. FMI oferă împrumuturi condiționate cu dobândă redusă țărilor care se confruntă cu probleme legate de balanța de plăți. Banca Mondială utilizează împrumuturile sale pentru promovarea dezvoltării și reducerea sărăciei. Practic, ambele entități au de-a face cu probleme similare și împărtășesc responsabilități.