Hackerul care a atacat recent Binance a spălat cu mare atenție fondurile sustrase de pe exchange-ul cripto în luna mai.

Clain.io, o echipă de cercetare a fluxurilor de capital din Luxemburg, spune că cele 7.074 de monede furate sunt spălate prin intermediul serviciului de mixare Chipmixer. Clain spune că de la 12 iunie au fost spălați cel puțin 4.836 BTC.

Un serviciu de amestecare BTC, amestecă monedele cu ale altor utilizatori. Deoarece monedele sunt atașate la un blockchain public, în care tranzacțiile se pot verifica, serviciile de amestecare sunt utilizate pentru a se pierde urma tranzacțiilor.

Chipmixer a fost copleșit de fluxul de fonduri, afirmă Clain. Începând cu 12 iunie, hackerul a introdus fonduri în mixer fără probleme.

”A fost destul de simplu să urmărim pașii ulteriori ai hackerului, deoarece este practic imposibil de spălat un volumul așa mare de monede într-o perioadă relativ scurtă de timp. Astfel, am putut detecta adresele de portofel inițiale ale hackerilor ”, a scris compania.

Clain spune că Chipmixer nu a gestionat niciodată intrări cu un volum atât de mare, determinându-i să concluzioneze că majoritatea fondurilor care provin din Chipmixer astăzi sunt legate de un singur proprietar – hackerul Binance.

Analiza adreselor arată că hackerul își transformă ”prada” în părți mai mici de aproximativ 10 monede. Împărțirea sumei în loturi mici și mixte este o modalitate de pregătire a criptomonedelor pentru a fi transformate în fiat. Clain spune că 150 de clustere au fost detectate în perioada activă de amestecare și, în plus, consideră că aproximativ 5.300 BTC au fost grupați.

Dintre cele 4.836 de monede amestecate, Clain a identificat 183 BTC de la hacker, iar alte 814 foarte probabil să fie tot de la  el.

Cu toate acestea, analiza lui Clain arată puține dovezi care indică faptul că oricare dintre monedele furate au ajuns pe piața.