Ministerul Educației din Franța a efectuat recent modificări în planul educațional, încorporând studiul criptomonedelor și al Bitcoin.

Inițiativa intenționează să-i familiarizeze pe francezi cu noțiunile bază ale spațiului cripto. Mai mult decât atât, profesorii trebuie să pună accentul pe impactul criptomonedelor asupra economiei franceze, precum și a celei globale.

Conform raportului, profesorii vor primi 3 videoclipuri explicative de la minister. Aceste videoclipuri se vor concentra pe 3 subiecte, și anume: ”Bitcoin, moneda viitorului?”; ”Este posibil ca Bitcoin să înlocuiască Euro?”; Și ”Ai încredere în moneda ta?” Acest lucru va permite studenților să compare semnificația criptomonedelor vs. fiat și rolul lor în economia globală.

Educarea tineretului este esențială pentru ca aceștia să adere la tehnologiile emergente și reprezintă primul pas în direcția adopției în masă. Inițiativa Franței vine după ce importanța și adopția criptomonedelor cresc în rândul maselor, ceea ce face ca noțiunile de bază despre spațiul cripto să fie esențiale.

În luna septembrie, în cadrul evenimentului Paris Retail Week, 25.000 de magazine a 30 de retaileri francezi au anunțat acceptarea plăților Bitcoin până la începutul anului 2020. Adopția din ce în ce mai mare în Franța este clar descrisă de statistici. Franța a fost, de asemenea, un hub blockchain pentru oportunitățile de muncă. Anul trecut, International Business Machines (IBM) a anunțat crearea a 1.800 de locuri de muncă din sectorul blockchain în țară.

Citește și: ”LG lansează o platformă blockchain pentru lanțurile de aprovizionare din școli